Ana SayfaEkonomiUzun Yol Testinde Tek Adres Aksaray!

Uzun Yol Testinde Tek Adres Aksaray!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya çapında markan olan Mercedes’in Aksaray’daki Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası 12 Mayıs 2017 Cuma günü temeli atılan ve ortalama 40 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Ar – Ge Merkezi ile hizmet vermeye devam edecek. Temel atma işlemleri gerçekleştirilen yeni alanın 2019 yılının temmuz ayına kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer dünya genelinde üretilecek Mercedes Benz marka kamyonların uzun yol testlerinin gerçekleştirileceği tek merkez olacak olan Ar – Ge merkezinin toplamda 215 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. 2019 yılında faaliyete geçmesi planlanan merkezde prototiplerin oluşturulması, emisyon testleri ölçümler ve araçların güvenilirliği ile ilgili çalışmaların yapılacağını belirten yetkililer, merkezin kısa sürede tamamlanmasının istihdam ve ekonomi açısından olumlu etkilerinin olacağını belirtti.

8,4 Milyon Avro Yatırım

Temeli atılan Ar – Ge merkezi ile ilgili açıklamada bulunan Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi Müdürü Mustafa Üstertuna, kısa sürede tamamlanması planlanan merkeze 8,4 milyon avro yatırım yapıldığını, merkezde yapılacak işlemlerin üretilen araçların sürüşte güvenli olup olmadığının tespit edilmesi açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Prototipler Türkiye’de Üretilecek

Bundan önceki süreçte kamyonlar ile ilgili testlerin Almanya’da üretilen prototipler ile Almanya yollarında yapıldığını hatırlatan Üstertuna, bundan sonra tüm bu işlemlerin Anadolu’nun bağrında Aksaray’da gerçekleştirileceğini, elde edilen sonuçların dünyada kullanılabilir hale getirileceğini söyledi. Bütün dünya için prototiplerin Türkiye’de üretileceğini belirten Üstertuna, yıllık yaklaşık olarak 25 -40 arası araç sayısının tamamının Türkiye’de yapılacağını sözlerine ekledi. Üstertuna merkezin, ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu sağladığı istihdam ile de ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.