Ana SayfaEkonomiKonut Kredisi Faizleri Ne Zaman Düşecek?

Konut Kredisi Faizleri Ne Zaman Düşecek?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nakde sahip olmayıp ev sahibi olmak isteyen insanların ilk başvuru yaptığı yerlerden biri olan bankalar son zamanlarda konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Özellikle piyasayı canlandırmak için sektör liderleri tarafından yapılan kampanyalara bankalar da faizleri düşürerek destek olmaya devam ediyor. En fazla 120 ay vadeli olarak alınabilecek konut kredilerinde, özel projelerde 240 ay vadeye kadar kredi kullandırım imkânı oluyor. Hatta özel projeler için yapılan kampanyalarla kısa vadede çok düşük faiz oranları bulmak mümkün.

Konut Kredi Faizlerinde Son Durum

İç piyasayı canlandırmak için yapılan hamlelere ilk olarak devlet bankalarından destek geldi. Özellikle kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını aşağı çekti. Daha sonra bu düşüşü özel bankalar da takip etti. Daha önceleri %1,15 – %1,25 seviyesinde olan konut kredisi faiz oranları, yapılan kampanyalarla %0,99 – %0,80 seviyelerine kadar düşmüş durumda.

Konut Kredisi Faizleri Düşmeye Devam Edecek Mi?

Ev sahibi olmak isteyen herkesin dört gözle beklediği şey, faizlerin daha da aşağı düşmesidir. Düşen faizlerle birlikte konut satışları artmakta, bu sayede ekonomide de canlanma olmaktadır. Fakat bankaların kredi limiti açabilmek için bulduğu fonların yüksek maliyetli olması, ekonomik durgunluğun henüz geçmemesi, enflasyonun sürekli yükselmesi, döviz kurundaki oynaklık, ülke kredi notunun düşmeye başlaması gibi birçok etken sebebiyle yakın zamanda kredi faizlerinin çok düşeceği öngörülmüyor.

Ekonomik durgunlukla bozulan makroekonomik dengeler, normal seviyelerine inmedikçe kredi faizlerindeki düşüşün devam etmesi zor. Normal seyrine dönmeye başlayan ekonomi ile bankaların belirlediği kredi faizleri de buna paralel düşmeye devam edecektir. Ev fiyatlarının da yükselmeye başlaması ile konut alımına yönelik bir durgunluk yaşansa da ilerleyen zamanlarda hem faizlerdeki düşüş hem de konut satış fiyatlarının aşağı gelmesi ile iç talebin canlanması muhtemel görünüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.