Ana SayfaSağlıkDoktora Şiddet Uygulayan Kişilere Tam 8.500 Türk Lira Para Cezası

Doktora Şiddet Uygulayan Kişilere Tam 8.500 Türk Lira Para Cezası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sağlık Bakanlığının son derece önem verdiği uygulamalar arasında yer alan şiddete yönelik ceza şartları oldukça ağır. Sağlık kuruluşu çalışanlarına ait yapılan herhangi bir saldırı ve şiddetler karşılığında ilgili doktorların müracaat etmesi oldukça hızlı sonuçlanmaya neden oluyor. Şanlıurfa’da tam 4 ay öncesinde bir hastanın ilgili doktoru sözlü olarak taciz etmesi ve şiddet etmesi durumunda ilgili doktor durumu hemen şikayete çevirdi. Şikayetin sonuçlanması durumunda tehdit eden kişiye tam 8.500 TL ceza kesildi.

Şanlıurfa’da aile hekimi olarak görev yapan Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, yaklaşık 4 ay önce bir hastasının sözlü saldırısına uğradı ve tehdit edildi. Hasta İ.B, aile hekimi Eryazgan’dan ilaçlarını annesi üzerinden reçete etmesini; yani evrakta sahtecilik yapmasını istedi. Olumsuz yanıt alan İ.B., doktora hakaretler ederek, onu tehdit etti. 
“BANA YAZDIĞINIZ İLAÇLARI ANNEME DE YAZIN”

Doktor Hacı Yusuf Eryazgan o gün yaşananları şu şekilde anlattı. “İ.B. sabah polikliniğe gelip tedavi oldu. İlaçlarını yazdım, gitti. Öğleden sonra bu kez annesiyle geldi. ‘Annemi de muayene edin’ dedi. Hastanın muayene için hazırlanmasını istediğimde ‘Annemin şikayetleri benimkilerle aynı. Bana yazdığınız ilaçları ona da yazın’ dedi. ‘Böyle bir şey yapamam, bu sahteciliğe girer’ deyip anneyi muayene etmek istedim. Ancak İ.B. ısrarını sürdürdü, yeşil kartının vizesinin bittiğini ve kendisine yazdığım ilaçları, annesinin adına almak istediğini söyledi. Kabul etmeyince poliklinikte bulunan perde paravanı üzerime fırlattı ve hakaretler yağdırdı; ‘Öldürürüm’ diye tehdit etti. Aile Sağlığı Merkezi’ndeki diğer arkadaşların yardımıyla saldırgan engellendi.”

Hacı Yusuf Eryazgan, saldırgan hakkında davacı oldu. Şanlıurfa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dün sonuçlandı. Hakim, İ.B.’ye hakaret suçundan 5 ay hapis, tehdit suçundan ise 8 bin 500 TL para cezası verdi. Hapis cezası, saldırganın sabıkası olmaması nedeniyle ertelendi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.