Ana SayfaEkonomiBorsa'da Bu Hafta Neler Olacak? Yarış Devam Edecek Mi?

Borsa’da Bu Hafta Neler Olacak? Yarış Devam Edecek Mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen yarış, yurt dışından gelen yatırımcıların esintisi ile devamlılığını sürdürüyor. BIST 100 Endeksi, Türk Lirası bazında 105.175 puana ulaşarak yeni bir zirveye ulaşırken, 120 bin olarak belirlenen kotaya yaklaştıkça kazancın yükselebileceği belirtildi.

BIST 100 Endeksi, bin puanın üzerindeki hareketliliğine devam ediyor. 1 hafta içerisinde hisse senetlerinde yaklaşık olarak yüzde 5 oranında değer kazancı görülürken, söz konusu olan bu kazanç endeks hisleri ile meydana geliyor. Ayrıca BIST 30 Endeksi son 7 gün içerisinde yüzde 5.42 civarında artış kaydederken, Borsa İstanbul 50 Endeksinin kazancı ise yüzde 5.27 civarında oldu. Bunların yanı sıra son 7 gün içerisinde 12 aylık faizden de çok kazanç sağlayan hisse senetlerinde görülen hareketlilik ise halen daha devam ediyor.

Yapılan incelemeler neticesinde borsada, banka hisselerinin dikkat çekici bir artış ile önde olduğu gözlemleniyor. Son 7 gün içerisinde Halbank hisselerinin yüzde 8.57 oranında değer kaydettiği görülürken, Finansbank hisselerinde ise yüzde 7.39 oranında artış kaydettiği görülüyor. Ayrıca Vakıfbank’ın son 7 günlük kazancı ise yüzde 28 olarak gerçekleşti.

Borsadaki yurt dışından gelen yatırımcıların payında ise, azimli bir şekilde gerçekleşen yükselişin devam ettiği gözlemleniyor. Son 7 günlük veriler incelemeye alındığında, yurtdışından gelen yatırımcıların alımlarının sürdürüldüğü ve paylarının ise yüzde 65.61E ulaştığı görülüyor.

Havayolu kuruluşları ise, borsada gerçekleştirilen bu yarışın ilk safında yer alıyor. 2017 yılının başından bu zamana kadar olan süre zarfı içinde ulaştırma sektörü endeksinde yüzde 66 oranında bir artış yaşanırken, havayolu kuruluşlarının faaliyetleri, borsadaki kazancı 2 katına çıkardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.