Ana SayfaEkonomi4 Ay İçinde İstihdamda 1,5 Milyon Artış Görüldü

4 Ay İçinde İstihdamda 1,5 Milyon Artış Görüldü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından yürütülen yoğun istihdam çalışmaları ilk neticelerini vermeye başladı. 2017 yılının başından Nisan ayına kadar olan süre zarfı içerisinde ülkede yaklaşık olarak 1 milyon 488 bin kişiye istihdam sağlandı. Türkiye’de işsizlik oranı Mart ayına kıyasla Nisan ayında 1,2 oranında gösterdiği gerileme sayesinde, geçtiğimiz son 10 ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet tarafından yoğun bir şekilde devam ettirilen istihdam çalışmaları kapsamında, tüm sektörlere çağrıda bulunulmasının ardından 2017 yılının ilk 4 ayı içerisinde totalde 1 milyon 488 bin kişi yeni işine kavuşturuldu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, bu yılın dördüncü ayındaki işsizlik oranlarında kendisinden önceki aya nazaran yüzde 1,2 puan düşüş göstererek elde etmiş olduğu 10,5 puanı ile, geçtiğimiz 10 ayın en düşük seviyesini buldu. 2017 yılının ilk ayında yüzde 13 oranında artış gösteren işsizlik oranları kendisini takip eden 2 aylık dönemlerde ise önce 12,6 puanına, ardından da 11,7 puanına kadar düşmüştü.

Yine TÜİK’in verilerine göre 2016 yılının sonu itibari ile toplamda 26 milyon 669 kişiye yeni iş imkanı sağlanırken, bu yılın ilk 4 ayında ise 1 milyon 488 bin kişiye ek iş fırsatı sunuldu. Böylelikle nisan ayı sonunda ülkede istihdam edilen işsizlerin sayısı 28 milyon 157 bine ulaşmış oldu. Ayrıca yine söz konusu olan dönemin sonunda ülkedeki işsizlerin sayısı ise 3 milyon 287 bin kişiye kadar düşmüş oldu.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.