Ana SayfaEkonomiBitcoin Türkiye’yi de Sardı

Bitcoin Türkiye’yi de Sardı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dijital ortamda geçerli olan para birimleri finans piyasalarında önemli bir yer edinmeye başladı. kriptolu para birimi olarak bilinen Bitcoin ve Litecoin için yatırımcılar tarafından oldukça yoğun bir talep gerçekleşirken, söz konusu olan bu iki para birimi cinsinin yatırımcılarına sağlamış olduğu kazanç ise bir hayli fazla.

2017 yılının başından bu zamana kadar olan süre zarfı içerisinde Bitcoin’in değerinde görülen yüzde 145,14 artış ve Litecoin’in değerinde görülen yüzde 946,15 oranındaki artış, bu söylentiyi ispatlayan cinsten. Doviz.com tarafından açıklanan verilere göre, söz konusu olan bu iki dijital para için Türkiye üzerinden de yoğun ilgi gösterildiği, hatta ger gün 20 binin üzerinde Türk yatırımcının Bitcoin değerlerini takip ettiği görülüyor.

Bir günde yaklaşık olarak 260 bin kişi tarafından ziyaret edilen doviz.com’un açıklamış olduğu verilere göre, 1 ocak 2017’den bu yana dijital ortamda geçerli olan para cinsleri Bitcoin ve Litecoin’in değerlerinde büyük artış yaşandığı belirlendi. Açıklanan bu verilere göre söz konusu olan süre zarfı içerisinde 973,4 dolar olan Bitcoin verileri yüzde 145,14 civarında yükseliş göstererek 2 bin 386,2 dolara kadar çıkarken, 4,16 dolar olan Litecoin verileri ise 946,15 civarında yükseliş göstererek 43,52 dolara ulaştı.

Litecoin ve Bitcoin Nedir?

Litecoin, tüm dünya üzerindeki insanlara eş zamanlı ve sıfır maliyet ödemeleri yapmaya yardımcı olan, şahıslar arası bir dijital para birimidir. Bitcoin ise, şifreli kategorisinde olduğu ifade edilen bir çeşit dijital ortam parasıdır. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.