Ana SayfaGündem103 Milyon Lira Güvence Hesabı’na Devroldu!

103 Milyon Lira Güvence Hesabı’na Devroldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalardaki hesaplarını unutan ve parasını almayan kişiler, sigorta şirketlerinde biriken paralarını almayı unuttu. 125 bin kişinin sigorta şirketlerinde unuttuğu paranın toplam değeri 33 milyon lirayı buldu.

Bankalardaki mevduat hesaplarında biriken paralarını almayı unutan vatandaşlar, aynı şekilde sigorta şirketlerinde biriken paralarını da almayı hatırlamadılar.

Sigorta şirketlerinde unutulan bu paraların daha önceden getirilen bir düzenleme ile sahiplerine ulaşılmaya çalışılmadan Güvence Hesabı’na aktarılmasına karar verilmişti. Bu uygulamaya göre sigorta şirketleri her yılın başında poliçelerde biriken paraların sahiplerinin isimlerini listeliyor ve Güvence Hesabı’na veriyor. Daha sonrasında süreç bu isimlere aynı yılın 15 Haziran tarihine kadar mektup ya da telefonla ulaşılmaya çalışılarak çağrıda bulunulması şeklinde işliyor. Fakat kendilerine ulaşılmayan ya da ulaşılsa da çağrıya rağmen birikmiş parasını almaya gelmeyen vatandaşlar olursa bu paralar sigorta şirketleri tarafından Güvence Hesabı’na aktarılıyor.

Güvence Hesabı Müdürü Abdulkadir Küçük bu konu hakkında konuşarak küçük ölçekli sigorta şirketlerinde 10 ya da 20 yıllık poliçeler yaptırıp, konu olan tarihler geldiğinde biriken paralarını unutup almayan kişilerin olduğunu, ayrıca aracından dolayı sigorta şirketlerinden hasarla ilgili alacakları olup da almayı hatırlamayanlar olduğunu, vatandaşların kendileri bu birikimleri unuttuğu gibi ölüm nedeniyle içerde biriken paralar da olduğunu, ölen kişilerin mirasçılarına da ulaşamadıkları durumda bu paraların Güvence Hesabı’na aktarıldığını, bu meblağların doğrudan gelir olarak kaydedildiğini söyledi.

Abdulkadir Küçük 2017 yılında söz konusu şekilde 152 bin 919 kişinin sigorta şirketlerindeki parasını unuttuğunu, 1 Şubat 2017 ile 15 Haziran 2017 tarihleri arasında vatandaşlara paralarını almaları için ulaşılmaya çalışıldığını, ulaşılan kişilere 13 milyon 547 bin 807,57 lira ödeme yapıldığını, 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle de sigorta şirketlerinden parasını almayan  124 bin 935 kişiye ait 33 milyon 285 bin liranın Güvence Hesabı’na devrolduğunu, bu zamana kadar hesaba devrolan toplam miktarın da 103 milyon 319 bin 624 lira olduğunu söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.