Ana SayfaGündemKredi Kayıt Bürosu Başkanı’ndan Önemli Açıklamalar!

Kredi Kayıt Bürosu Başkanı’ndan Önemli Açıklamalar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından açıklanan verilere göre 2017 yılının ilk 6 ayında 376.4 milyar lira tutarında çek keşide edildi. Keşide edilen çeklerin adedi ise 10.2 milyon olarak kaydedildi. 2016 yılının aynı döneminde ise 344.5 milyar lira tutarında 10.8 milyon adet çek düzenlendi.

2017 yılı ocak – haziran ayları arasında karşılıksız çeklerin adedi 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 34.8 oranında azalış göstererek 385.8 bin adetten 251.4 bin adede düştü. Aynı dönemin çek tutarında 30.7 oranında düşüş görülerek 13.3 milyar liradan 9.2 milyar liraya geriledi.

Kısa adı KKB olan Kredi Kayıt Bürosu Başkanı Kasım Akdeniz konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede 2016 yılında 706 milyar liralık 21.2 milyon adet çekin bankalara bildirildiğini, 2017 yılının ilk 6 ayında ise 376.4 milyar lira olan 10.2 milyon adet çekin bankalardan tahsil edilmek üzere ibraz edildiğini, çekleri karşılıksız çıkan kişiler arasında yüzde 80 oranının daha önceden e çekleri karşılıksız çıkan kişiler olduğunu, bu sorunun çözülebilmesi için çek keşide eden kişilerin geçmiş dönemlerdeki çeklerle ilgili durumunun kontrol edilmesi gerektiğini, çek sahtekarlıklarının önüne geçmek adına Kredi Kayıt Bürosu olarak harekete geçtiklerini, Karekodlu Çek Sistemi’ni devreye alarak bu soruna çözüm getirdiklerini, bu sistem ile sunulan Karekodlu Çek Raporu ile keşide edilen bir çekin banka kayıtlarında bulunup bulunmadığının, keşide eden kişinin son 5 yıllık dönemde herhangi bir çekinin karşılıksız çıkıp çıkmadığının, ilk ve son çekerlin ne zaman düzenlendiğinin, o kişi tarafından düzenlenen çeklerin ortalama tutarının ne kadar olduğunun görülebildiğini söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.