Ana SayfaSigortaAnadolu Sigorta Genel Müdürü Sektörü Değerlendirdi!

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Sektörü Değerlendirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, trafik sigortalarındaki tavan fiyat uygulamasına atıfta bulundu.

2017 yılında zor günler geçiren sigorta sektörü hakkın da konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdür İlhami Koç trafik sigortalarında uygulamaya alınan tavan fiyat uygulaması konusuna da değindi.

Sigortacılık sektörü 2017 yılına zorunlu trafik sigortasındaki yüksek fiyat tartışmaları ile girdi. Geçtiğimiz nisan ayında da hükümet tarafından getirilen trafik sigortalarında tavan fiyat uygulaması ile yılın bu dönemine kadar sektördeki tartışmalar devam etti. Temmuz ayında kurulan ve riskli kategoride olan şoförler için geçerli olan “prim havuzu” sistemi ve yine aynı ayda yaşanan sel, deprem gibi afetler ile sigortanın önemini tüketici bir sefer daha hatırlamış oldu.

İlhami Koç, sigorta sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunarak sektörün Türkiye’de yeteri kadar gelişmek göstermediğini, zorunlu sigorta kelemlerinin çoğaltılmasının hem sektörün büyümesi, hem de riskleri azaltma yoluna gitmek için önem taşıdığını, bu artışın ayrıca sigorta havuzunun büyümesini de sağlayacağını, prim fiyatlarının da bu durumdan olumlu etkileneceğini söyledi.

Prim havuzunun kendileri için önemli olduğunu söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Koç, iyi ve kötü sürücü ayrımının doğru yapılması gerektiğini, genel algının sektörün para kazanmaması gerektiği yolunda olduğunu ve bunun yanlış olduğunun da altını çizerek son günlerde gündemi meşgul eden Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası hakkındaki görüşlerini de bildirdi.

İlhami Koç, bu sigorta türünün zorunlu olduğunu, bazı doktorluk dallarında sorun yaşandığını, devletin mesleki riskleri göz önüne alarak bu sigortayı zorunlu hale getirdiğini, bu nedenle ayrım yapılmaması gerektiğini, devletin bu gibi durumlarda henüz serbest piyasa oluşmadan müdahale etmesi gerektiğini, sigorta firmalarının en verimli şekilde müşterilerinin yanında olmak istediğini de sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.