Ana SayfaGündemTürk Eximbank’tan KOBİ’lere Pozitif Ayrımcılık!

Türk Eximbank’tan KOBİ’lere Pozitif Ayrımcılık!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu yıl ilk kez İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan Türk Eximbank, fuar organizasyonu dahilinde İzmir’de bir otelde tanıtım etkinliği tertipledi.

İş dünyası tarafından yoğun ilgi gören etkinlikte Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım, Banka’nın son zamanlarda gerçekleştirdiği faaliyetler ve döviz getirisi sağlayan girişimcilere yönelik tanıdığı fırsatları anlattı. Bankanın toplam aktiflerinin yüzde 95 – 96 gibi bir kısmın kredi olarak kullandırıldığını, Türkiye’de ihracat kredisi kullandıran bankalar arasında ilk sırada yer aldıklarını, temmuz ayı ihracat rakamlarına göre ülkedeki toplam ihracatın yüzde 24.4’lük kısmını finanse ettiklerini de söyleyen Adnan Yıldırım, 2017 yılı genelinde krediler için kendilerine ulaşmaları gereken hedef olarak 40 milyar dolarlık bir hedef belirlediklerini, bugün itibariyle bu rakamın 29 milyar dolarını kullandırdıklarını da açıkladı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, henüz Türk Eximbank ile çalışmaya başlamamış hatta tanışmamış olan ihracatçıların olduğunu, bu yıl teminatsız olarak da ihracatçılarla çalıştıklarını, bu yolla çalışılan ihracatçı sayısını krediler bazında yüzde 12 oranında artırdıklarını, KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yaptıklarını, son aldıkları kararla düşük faizli Türk Lirası bazlı kredilerden sadece KOBİ’leri yararlandırma kararı aldıklarını, Türkiye genelinde daha çok ihracatçı ile çalışmak için bu yılın sonuna kadar şube sayılarını 11’e, irtibat ofisi sayısını da 20’ye çıkartacaklarını, Türk Eximbank’ın kaynaklarının yüzde 73’ünün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından sağlandığını, yüzler 20’sinin yurtdışı fonlarından, yüzde 7’sinin de bankanın öz sermayesinden temin edildiğini, TCMB tarafından sıfır maliyetle alınan kaynağın ihracatçılara yüzde 0.4 faiz oranıyla kullandırdıklarının da altını çizdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.