Ana SayfaEkonomiİnternetten Ödemeler 2017 Yılında Rekor Kırdı!

İnternetten Ödemeler 2017 Yılında Rekor Kırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnternetten banka kartları ya da kredi kartları ile yapılan ödemeler son 5 yıllık periyotta 256 milyar 689 milyon lira oldu. Yine son 5 yıllık dönemde yurtdışı ve yurtdışından yapılan işlem adedi ise 1 milyar 238 milyon olarak kaydedildi.

Haziran ayı sonu itibariyle son 5 yıllık dönemde yapılan internet harcamaları ile ilgili rakamlar açıklandı. Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi tarafından açıklanan verilere göre 2017 yılının ilk yarısında yerli kartlarla yurtiçinde yapılan işlemler 149.8 milyon adet, yurtdışından yapılan işlemler de 29.6 milyon adet oldu. bu yılın ilk 6 aylık döneminde yapılan toplam sanal işlem adedi 179.4 milyon adet olarak kayıtlara geçti. Yerli kartlar ile yurtiçinde yapılan işlem adedi 2016 yılının ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 17 oranında artış gösterdi. Geçen yıl aynı dönemde gerçekleşen işlem adedi 152.7 milyon seviyesindeydi.

İnternet yoluyla yerli kartlara yurtiçinde yapılan işlemlerin Türk Lirası bazındaki tutarı 40 milyar 737 milyon lira olurken, yurtdışından yapılan işlemlerin tutarı da 3 milyar 737 milyon lira olarak gerçekleşti. Toplam yapılan işlemlerin tutarı ise 43 milyar 976 milyon lira oldu.

2017 yılının ilk 6 ayında yurtdışından ve yurtiçinden yerli kartlarla yapılan işlemlerin ortalama tutarı hesaplandığında ortaya 245 lira çıktı. Yerli kartların yurtiçi kullanımın ortalama tutarı 272 lira, yurtdışı kullanımında ortalama tutar ise 110 lira seviyesinde kaydoldu. 2016 yılının aynı dönemi itibariyle yurtiçi ve yurtdışından yerli kartlarla yapılan işlemlerin ortalama tutarı 215 lira civarındaydı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.