Ana SayfaGündemHükümet Memurlara Zam Teklifini Yaptı!

Hükümet Memurlara Zam Teklifini Yaptı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümet tarafından memura yapılan zam teklifini açıkladı.

Jülide Sarıeroğlu, hükümetin memura yaptığı zam teklifini belirlediğini, bunun 2018 yılı için yüzde 3.5+3.5 şeklinde, 2019 yılı içinde yüzde 4.5+5 şeklinde olduğunu söyledi. Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da teklifle ilgili görüşünü bildirerek teklifin müzakere edilebilir olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümetin 2018 – 2019 yıllarını içine alan kamu çalışanlarını ilgilendiren 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama yaparak 2018 yılının ilk altı ayında yüzde 3.5 oranında, ikinci altı ayında da yine yüzde 3.5 oranında zam teklifi verdiklerini; 2019 yılının ise ilk yarısı için yüzde 4.5 ve ikinci yarısı için de yüzde 5 oranında zam teklifinde bulunduklarını söyledi.

Bugün yapılan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinden sonra Jülide Sarıeroğlu’nun yaptığı açıklamada ara teklif şeklinde 2018 yılının ilk 6 ayında yüzde 3.5 oranında, ikinci 6 ayında da yüzde 3.5 oranında zam teklif ettiklerini söyledi. Sarıeroğlu 2019 yılı için yapılan zam teklifinin de ilk 6 ay için yüzde 4.5 oranında, ikinci 6 ay için de yüzde 5 oranında olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, görüşmelerin karşılıklı olarak yapılan müzakereler sonucunda belirli bir noktaya getirildiğini, sonucunda da hükümet olarak tekliflerini sunduklarını, bugün saat 00:00’a kadar süreleri olduğunu, bu görüşmelerin uzlaşma ile sonuçlanmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Görüşmelerden uzlaşma çıkmaması halinde süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na intikal edecek.

Memur – Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümet tarafından kendilerine sunulan teklifin istedikleri orana yakın olduğunu ancak tam olarak beklentilerini karşılamadığını söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.