Ana SayfaEkonomiMobilya Sektörü 144 Milyon Lira ile Rekor Kırdı!

Mobilya Sektörü 144 Milyon Lira ile Rekor Kırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnternetten kartlarla yapılan ödemeler 2016 yılı ağustos ayı ile 2017 yılı temmuz ayı arasını kapsayan dönemde ikiye katlandı. Bu dönemde yapılan kartlı alışverişlerin toplam tutarı 84.7 milyar lira oldu.

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi tarafından 2017 yılı temmuz ayına ait kartlı ödeme verileri açıklandı. Açıklanan veriler internetten ödeme ve alışveriş rakamlarının gün geçtikçe arttığını gösterdi. 2016 Ağustos – 2017 Temmuz arasındaki dönemdeki 1 yılda internetten kartla yapılan ödemelerin tutarı 84.7 milyar lira oldu.

Yıllık olarak bakıldığında yüzde 44’lük bir büyümenin sağlandığı kartlı ödemeler, 2017 yılının sonuna kadar 98.4 milyar lira olması bekleniyor.

Market, mobilya ve giyim sektöründe yapılan kartlı ödemeler ikiye katlandı. Sektörel olarak bakıldığında mobilya sektöründe internetten kartla yapılan ödemelerin tutarı 144 milyon lira olurken bu sektörde yüzde 149 oranında arış olduğu göze çarpıyor.

İnternetten kartlı ödemenin en fazla olduğu diğer sektörler yüzde 119 oranında artış ve 363 milyon liralık harcama ile AVM ve market sektörü, yüzde 102 oranında artış ve 350 liralık harcama ile aksesuar ve giyim sektörü, yüzde 91 oranında artış ve 106 milyon liralık hatcama ile kozmetik ve sağlık ürünleri sektörü sıralamaya girdi.

Bankalararası Kart Merkezi’nin açıkladığı verilerde temmuz ayındaki Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksit ödemelerinde de internetten kartla ödeme yolunun tercih edildiği ortaya çıktı. Bu ödemeleri içine alan Kamu – Vergi Ödemeleri sektöründe toplam olarak internetten kredi kartları ile 3 milyar liralık ödeme gerçekleşti. Bu rakam 2016 yılındaki aynı döneme ait rakamlarla karşılaştırıldığında yüzde 47 bir artış olduğunu gösterdi. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde vergi ödemelerinin yüzde 4.7 olan oranı yüzde 5.5’e yükseldi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.