Ana SayfaGündemKamu Çalışanlarına Ek Ödeme Getirildi!

Kamu Çalışanlarına Ek Ödeme Getirildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toplu sözleşme görüşmeleri sebebiyle ağustos ayı emekli memurlar ve kamu çalışanları için oldukça hareketli geçti. Toplu sözleşmede karar varılmasından ardından Resmi Gazete’’de yayımlandı. Yayımlanan toplu sözleşmeye göre kamu çalışanlarına ek ödeme getirildi.

Hükümet ile kamu çalışanları ve memur emeklilerinin temsilcilerinin masaya oturduğu 4. Dönem Toplu Sözleşmeleri’nde sona gelinmesinin ardından varılan karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Toplu sözleşmeden çıkan karara göre hizmet kollarının sosyal be mali haklarında değişiklik oldu. ayrıca kamu çalışanlarına da ek ödeme getirildi. Böylece 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin neticelenmesi ile iş hayatında yeni bir dönem başlamış oldu.

Hükümet ile kamu emekli ve çalışanlarının temsilcileri arasında gerçekleşen ve uzun müzakereler sonucunda neticelenen toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan sonuç sadece zamlar olmadı. Hizmet kollarındaki sosyal ve mali haklar da belirlendi.

  • Sağlık sektöründe ayda 5 gün, yılda 12 güne kadar kullanılan süt izinlerinde döner sermayeden kesinti uygulanmayacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışan personelin nöbet süreleri dini bayramlar için günlük 5 saate, haftalık 14 saate uzatıldı.
  • Resmi Gazete’de 25 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan yönetmeliğe göre madencilik sektöründe çalışanların mesai ücretlerinde artış oldu. Olağanüstü durumların dışında bundan böyle maden işçileri mesai saatlerinden fazla çalıştırılamayacak. Yeraltında maden işlerinde görev yapan işçilerin çalışma süresi günlük olarak en fazla 7.5 saat, haftalık olarak en fazla 37.5 saat olacak.
  • Maden Tetkik Araştırma (MTA) gemilerinden çalışan kamu personelleri de ücretsiz yemek yardımından faydalanacak.
  • ÇAYKUR ve şeker fabrikalarında düzenlenen kampanyalarda çalışanlara yılda 3 aydan fazla olmamak şartı ile 84 lira prim ödemesi yapılacak.
  • TEİAŞ Canlı Bakım İşletme Müdürlüğü’nde sözleşmeli personel ya da memur olarak işe alınan teknik elemanlara her ay ilave olarak 110 lira ödeme yapılacak.
  • İtfaiye ve zabıta olarak görev yapan personelin özel hizmet teminatları 5 puan artırılmış olarak ödenecek.
  • Defin hizmetlerinde resmi tatil günlerinde yaptıkları çalışmalar için çalışma ücretinin 3 katının 6 saate denk gelen miktarı ödenecek.
  • Resmi Gazete’de yayımlanan toplu sözleşme sonucuna göre SGK personelleri, mahkeme personelleri, nüfus memurları da dahil olmak üzere toplamda 30 iş kolunda yeni kazanımlar oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.