Ana SayfaSigortaSeyahat Sigortalarının Şampiyonu İstanbul!

Seyahat Sigortalarının Şampiyonu İstanbul!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kurban Bayramı’ndaki tatil süresinin 10 gün olması gibi insan hareketlerinin yoğun yaşandığı dönemler sigortacılık sektörünün önemini ortaya koyuyor.

Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın birleşmesiyle 10 güne çıkan tatilden yararlanmak isteyen çok sayıda kişi seyahat etmeyi tercih etti.Yurtiçindeki ve yurtdışındaki tatil yörelerine taleplerin yoğun olarak yaşandığı şu günlerde kaza, hastalık gibi riskler de arttı.

4 Milyon Kişi Seyahat Etti

Bu risklerden korunmak için seçilen sigortalara gelen talepler de, 2017 yılının ilk yarısında 2016 yılının ilk yarısına göre yüzde 8.5 oranında artan ve 4 milyonu bulan seyahat eden kişi sayısı ile orantılı olarak arttı.

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, bu gibi tatillerden önce seyahat sigortası yaptırmanın önemli olduğuna dikkat çekerek, yurtdışı sigortası konusunun sadece vize almak için gerekli bir prosedür olarak algılanmaması gerektiğini, bu sigorta çeşidinin aynı zamanda kişilerin tatil keyfini de garanti altına aldığını söyledi.

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Konuştu

Metin Oğuz, Avrupa ülkelerine yapılacak olan yurtdışı seyahatlerde seyahatlerde, seyahat sigortası fiyatları tatilin süresine göre değişkenlik gösterdiğini, bu sigorta türünün seyahat esnasındaki riskleri, tur şirketinden doğan zararlar, tatilin iptal edilmesi gibi durumları da kapsadığını, sigortanın teminatları arasında sigortalanan kişinin acil mesajları gerekli yerlere yollayabilmesi, gerektiğinde hukuki ve yasal işlemlerde kullanabilmesi için borç olarak bir miktar nakit paranın da olduğunu söyledi.

İstanbul İlk Sırada Yer Alıyor

Kısa adı SBM olan Sigorta Birliği Merkezi’nin bünyesindeki Sağlık ve Sigorta Birliği’nin güncel verilerine göre 2017 yılının ocak – temmuz aylarını kapsayan dönemde toplam seyahat sigortası poliçe sayısı 1 milyon 490 bin 519 oldu. il bazında değerlendirildiğinde İstanbul 2017 yılının ilk 7 ayında kesilen 680 bin 160 adet ferdi ve 27 bin 233 adet grup sigorta türü poliçe olmak üzere birinci sırayı aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.