Ana SayfaEkonomiSebze – Meyve Fiyatlarına Kurban Bayramı Zammı!

Sebze – Meyve Fiyatlarına Kurban Bayramı Zammı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sebze ve meyve ticareti ile uğraşanların bayram süresince mal bulamamaktan korkarak yüklü alım yapmaları sonucunda fiyatlar arttı.

Kurban Bayramı tatili süresince mal alamayacaklarını düşünen sebze ve meyve tüccarları bayram öncesinde yüklü alım yaptılar. Bu durum sebze meyve fiyatlarında 20 kurul ile 1 lira arsında artış görülmesine sebep oldu.

10 günlük Kurban Bayramı tatilinin sebze ve meyve fiyatlarına yansıması zam oldu. Türkiye’nin meyve – sebze ambarı olarak bilinen Antalya Toptancı Hali’nde fiyatlar 20 kuruş ile 1 lira arasında artış gösterdi.

En çok Artış Dolmalık Biberde

Sebze ve meyveler arasında en çok artış 1.10 lira ile dolmalık biberde oldu. Bu haftanın başında Antalya Toptancı Hali’nde dolmalık biberin kilogramı kalitesine göre daha önce 1.40 lira ile 2.70 lira arsında iken, 2.40 lira ile 3.80 liraya yükseldi. Brokoli, dereotu, yayla cinsi domates, çeri domates, salatalık da fiyatları artan sebzeler arasında yerini aldı.

Tüccarlar Stok Yapınca Fiyatlar Arttı

Antalya Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akçan, tüccarların bayram boyunca mal bulamamaktan çekinerek yüklü miktarda alımlar yapmaları sonucunda bu fiyat artışlarının gerçekleştiğini, fiyatların bayramdan sonra yeniden dip fiyatı görmesinin beklendiğini söyledi.

Sebze ve meyve sektörüne getirilecek olan soğuk zincir ağı ile ilgili de konuşan Nevzat Akçan, bunun sağlanabilmesi için sektörde kurumsallaşmanın gerektiğini, sebze ve meyve fiyatlarında KDV ve stopajın yılda en az iki kez devlet tarafından artırıldığını, devlet bunu yapmadığında zaten fiyatların otomatik olarak ucuzlayacağını, ürünlerin tarladan tezgaha gelen sürecinde yüzde 20 ile 30 arasında fire verildiğini, bunun da üreticinin maliyetlerinin her yıl yüzde 15 oranında artması demek olduğunu da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.