Ana SayfaGündemBRICS Zirvesi Bugün Başlıyor!

BRICS Zirvesi Bugün Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BRICS olarak bilinen liderler zirvesi bu kez Çin’in ev sahipliğinde toplanıyor. Küresel ekonomik gelişmelerin, ticaretin, yatırımların görüşüleceği zirvede finansal işbirlikleri de odaklanılan konular arasında yer alacak.

Rusya, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ve Çin’in katılımından oluşan BRICS topluluğu dönem başkanı olan Çin’in ev sahipliğinde toplanacak.  Zirvenin açılış oturumu bugün yapılacak.

Çin’in güneyindeki Fucien eyaletinin Şiamın kentinde düzenlenecek olan BRICS 5 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Zirveye katılacak isimler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, Hindistan Başbakanı Neranda Modi, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve iş dünyasının önemli temsilcileri bulunuyor. Çin’in dönem başkanı olarak ev sahipliğini üstleneceği BRICS toplantısının gündem konuları küresel ekonomide yaşanan gelişmeler, büyüme, küresel ticaret, yatırımlar ve finansal işbirlikleri olarak bildirildi.

Zirveye Bu Yıl 5 Ülke Davetli

Gelişmekte olan ülkeler ile ilgili görüşmeler ve diyalogların da gerçekleşeceği bu yılki BRICS zirvesine Gine, Mısır, Meksika, Tayland ve Tacikistan da davet edildi. Çinli yetkililer bu davetin BRICS’in genişletilmesi amacı taşımadığını, görüşmelerin BRICS Plus adı altında yapılacağını bildirdiler. Toplantıya Çin Devlet Başkanı Şi Cimping başkanlık edecek.

Daha Parlak Gelecek için Güçlü Ortaklıklar

BRICS zirvesinin bu yıl görüşülecek ana temasın daha parlak bir gelecek için güçlü ortaklıklar olarak belirlendi. Zirvenin açılışı bir liman şehri olan Şiamın’da bulunan Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak. Açılış 80 ayrı ülkeden bini aşkın gazeteci tarafından takip edilecek. Çin ve farklı ülkelerden iş dünyasını temsilen 500’den çok firmanın ve binden fazla temsilcinin katılım göstermesi bekleniyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.