Ana SayfaGündemBalıkçılar İlk Gün Hamsiyi Bulamadılar!

Balıkçılar İlk Gün Hamsiyi Bulamadılar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

1 Eylül 2017 tarihinde başlaması gereken balık avı sezonu Kurban Bayramı tatili olması sebebiyle bu yıl geç başladı. Denize açılan balıkçıların umudu hamsideydi, ancak elleri boş döndüler.

Marmara Denizi’nde balık avı sezonunu açan balıkçılar ağlarına bolca hamsinin takılmasını beklerken istavrit ve sardalya ile karşılaştılar. Bazı balıkçılar bu yıl hamsinin bol olacağını söylerken, bazıları ise hamsi avlamak konusunda umutsuz olduklarını dile getirdiler.

Avlanma yasağının sona erdiği tarih olan 1 Eylül’ün bu yıl Kurban Bayramı’na denk gelmesinden dolayı balıkçılar denize birkaç gün geç açıldı. Marmara Denizi’nde avlanan balıkçılar yasağın sona ermesiyle birlikte Yalova, Çanakkale, Balıkesir açıklarında denizle buluştular.

Çanakkaleli Balıkçılar Hamsiden Umutsuz

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı ve Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Uysal av yasağının bitmesinin ardından bir açıklama yaparak bereketli bir sezon olmasını umduklarını, havaların da güzel gittiğini, balığa çıkan balıkçıların söylediğine göre sardalyanın bol olduğunu, bir yandan palamudun da kendini göstermeye başladığını, bu yıl hamsinin az olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık da av yasağının sona ermesinin ardından balıkçıların 3 Eylül’de denize açıldığını, ilk gün sardalya, istavrit ve palamudun bol olduğunu, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük kentlere balık yollanan Balıkesir’deki hale ilk gün balıkçıların 500 kasa sardalya, 160 çift palamut ve 400 kasa istavritle geri geldiğini, bir kasa sardalyanın 45 – 50 lira, bir kasa istavritin 55 lira, palamudun çiftinin de 23 liraya satıldığını söyledi.

Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, av sezonunun başlangıcının bayrama denk gelmesinden dolayı büyük takımların henüz denize açılmadığını, küçük teknelerin çıktığını ve sardalya ve istavritle geri geldiğini, bu sezon hamsi ve uskumrudan da umutlu olduklarını söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.