Ana SayfaGündemAkbank Direkt 12 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Akbank Direkt 12 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık, teknolojinin kaydettiği gelişime en hızlı uyum sağlayan sektörler arasında yer alıyor. Bankacılık sektöründe rekabet teknolojiden faydalanarak mobil ve dijitale taşındı.

Teknolojinin insan hayatının her alanında var olması ve akıllı cihazların kullanımının gün geçtikçe artması sebebiyle bankacılık sektöründe de dijital değişimler yaşanıyor. Bankalar müşterilerinin kullanım alışkanlıklarına cevap verebilmek için dijital bankacılık alanında büyük bir yarış içine girdiler. Eskiden şubelerden yapılan bankacılık işlemlerinin artık neredeyse tamamı mobil uygulamalar ya da bankaların web siteleri üzerinden yapılabiliyor.

Bankacılık Artık Zaman ve Mekandan Bağımsız

Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, mobil cüzdanın, dijital bankacılığın ve teknolojik gelişmelerin bankacılık sektörü üzerindeki etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Tolga Ulutaş, artık bankacılığın zaman ve mekandan bağımsız bir iş haline geldiğini, geleneksel kanallarla karşılaştırıldığında mobil bankacılığı tercih eden müşterilerinin aylık ortalamasının 6 kat daha fazla olduğunu, geçen 1 yıl içinde dijital bankacılık kanallarının kullanımında yüzde 30 oranında artış olduğunu, Akbank Direkt Mobil müşterilerinin sayısında da yüzde 45 oranında artış sağlandığını söyledi.

Tolga Ulutaş, Akbank müşterileri arasında Akbank Direkt’ten hizmet alanların sayısının yüzde 72’lik kısmı oluşturduğunu, yapılan her 2 kredi başvurusundan 1’inin dijital kanallardan online kredi başvurusu şeklinde yapıldığını, mobil uygulamada en çok alınan hizmetlerden birinin de fatura ödemeleri olduğunu, son 3 yılda mobil üzerinden yapılan fatura ödemelerinde 12 kata artış görüldüğünü, Akbank Direkt uygulamasının 12 milyondan çok kişi tarafından indirildiğini, Akbank olarak teknolojideki gelişmeleri dijital bankacılık alanına uyarlayarak müşterilerini memnun etmeye devam edeceklerini de söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.