Ana SayfaGündemEnflasyon Rakamları Açıklandı! Rakamlar Beklentilerin Üzerinde!

Enflasyon Rakamları Açıklandı! Rakamlar Beklentilerin Üzerinde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK 2017 yılı ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Rakamlar beklentilerin çok üzerinde geldi.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz ağustos ayının enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre TÜFE olarak bilinen Tüketici Fiyat Endeksi ağustos ayında yüzde 0.52 oranında arttı.

Enflasyon Beklentilerin Üzerinde     

TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayına dair enflasyon rakamlarına göre Tüketici Fiyat Endeksi temmuz ayına göre, ağustos ayına yüzde 0.52 oranında artış gösterdi. TÜFE’nin 2016 yılının aralık ayına göre gösterdiği artış yüzde 6.60 oranında olurken, 2016 yılının ağustos ayına göre de yüzde 10.68 oranında arttı. Tüketici Fiyat Endeksi’nin son 12 ayın ortalamasına göre yüzde 9.66’lık artışı görüldü.

Ağustos Ayının Zam Şampiyonu Eğitim Oldu

2017 yılı ağustos ayının enflasyon rakamlarında en yüksek artış eğitim grubunda görüldü. Eğitim grubundaki artışın yüzde 2.79 olduğu açıklandı. Ana harcama gruplarına bakıldığında 2017 yılının ağustos ayında endekste bulunan kalemlerden ulaştırmanın yüzde 2.05 oranında, ev eşyalarının yüzde 1.66 oranında,  oteller ve lokantaların yüzde 1.03 oranında, konutlar ile çeşitli ürün ve hizmetlerin de yüzde 0.71 oranında arttığı açıklandı.

En Çok Düşüş Giyim ve Ayakkabı

2017 yılına ait enflasyon rakamlarında en çok düşüş sergileyen grubun giyim ve ayakkabı olduğu gözlemlendi. Bu grupta kaydedilen düşüş oranı yüzde 3.09 olarak açıklandı. Ana harcanma gruplarına bakıldığında 2017 ağustos ayında en çok düşüşün olduğu bir başka grup da yüzde 0.22 düşüş oranıyla gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

Yıllık bazda bakıldığında en fazla artışın yüzde 17.38 oranla ulaştırma grubunda olduğu açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi’nde bu yılın ağustos ayı ile bir önceki ayın ağustos ayı karşılaştırıldığında en fazla artışın gıda ve alkolsüz içecekler grubunda olduğu ve bu artış oranının yüzde 11.97 olduğu görülürken, sağlık grubu yüzde 11.66 oranında, kültür ve eğlence grubu yüzde 11.19 oranında, oteller ve lokantalar grubu yüzde 11.07 oranında artış olduğu açıklandı.

ÜFE olarak bilinen Üretici Fiyat Endeksi’nde Yİ – ÜFE 2017 yılının ağustos ayında, aynı yılın temmuz ayına göre yüzde 0.85 oranında artarken, 2016 yılının aralık ayına göre yüzde 9.52 oranında, 2016 yılının ağustos ayına göre de yüzde 16.34 oranında artış gösterdi. Endeksin yıllık ortalamada gösterdiği artışın ise yüzde 12.05 olduğu açıklandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.