Ana SayfaGündemMehmet Şimşek: KGF’de 25 Milyar Liralık Risk Aldık

Mehmet Şimşek: KGF’de 25 Milyar Liralık Risk Aldık

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir televizyon programına katılarak ekonomi gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Şimşek, Hazine tarafından desteklenen Kredi Garanti Fonu kefalet sisteminin önemli bir başarı hikayesi olduğunu, KOBİ’lerin de aldıkları kredileri ödemek için mücadele vereceğine inandıklarını, KGF’de ön görülen batık oranının yüzde 3 bile olmayacağını düşündüklerini söyledi.

Enflasyon Yüzde 10’un Altına İnecek

Açıklanan ağustos ayı enflasyon rakamlarını da değerlendiren Mehmet Şimşek, yıllık enflasyon oranının çift hanelere çıktığını, ancak yeniden tek haneye ineceğini söyledi. Enflasyon oranının Gıda Komitesi tarafından alınan tedbirler ve döviz kurunda yakın dönemde sağlanan istikrar sayesinde 2017 yılının sonunda yüzde 10’dan daha düşük olacağını, öncelikli hedeflerinin enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek olduğunu, Gıda Komitesi’nin gıdadaki fiyatları istikrarlı bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü, ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere gıdaya çok önemli standartların getirileceğini, sektörün bu standartlara uyum sağlayabilmesi için gerekli teşvikleri de vereceklerini, oluşturulacak soğuk hava sistemi konusunda da desteklerinin olacağını söyledi.

KGF Büyük Bir Başarı Hikayesi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hazine destekli sağlanan Kredi Garanti Fonu kefalet sistemi hakkında da konuşarak bu sistemin büyük bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. Mehmet Şimşek, KGF kapsamında ihracatçılara yüzde 100 oranında, KOBİ’lere yüzde 90 oranında, şirketlere yüzde 85 oranında kefalet sağladıklarını, hükümetin normalde batık oranı yüzde 3 – 3.5 civarında olan bankalara KGF için yüzde 7’ye kadar kefil olduklarını söylediğini, bunun bankaları rahatlattığını, böylece şirketlerin de kredi kullanamama sorunu çözdüklerini, devletin riskinin sağlanan 250 milyar liralık kredinin bir kısmının batık olması olduğunu, bu konuda da 25 milyar liralık risk aldıklarını, kredi kullanan herkesin ödemelerini düzenli olarak yapacağını düşündüklerini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.