Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan Kredi Garanti Fonu Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan Kredi Garanti Fonu Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Kredi Garanti Fonu’nun bankacılık sistemi için bir kazanım olduğunu, mevcut KGF sisteminin bu şekilde devam edeceğini söyledi.

Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, çeşitli açıklamalar yaptı.

Enflasyonda Çift Hane Bekleniyordu

Cemil Ertem, enflasyon konusundan da bahsederek çift haneli rakamları görmenin zaten beklendiğini, yapılması gerekenin işsizlikle mücadele ve enflasyonla mücadelenin birlikte yürütülmesi olduğunu, bu konuyu yeniden düşünmeleri gerektiğini, ara malı ithalatında düşüş sağlanabilmesi için adımlar atılmasının gerekli olduğunu söyledi.

KGF Bu Şekilde Devam Edecek

Sorulan bir soru üzerine KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu hakkında da konuşan Cemil Ertem, bu sistemin kendi içinde bir kredi teminatlandırma ve derecelendirme sistemi olduğunu, KGF’nin bankacılık sistemi için büyük bir kazanım olduğunu, sistemin uygulanmasına bu şekliyle devam edileceğini ve beklendiği gibi Kredi Garanti Fonu’nda yeni bir limit yaratılması ya da kaynak sağlanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Enflasyon ve işsizlik konularının birlikte değerlendirilmesi ve bu iki konu ile mücadelenin birlikte yürütülmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, enflasyonla ancak bu şekilde mücadele edilebileceğini, oranların düşmesinin yolunun bu olduğunu, dolayısıyla işsizlik ve enflasyon oranlarının tek haneye gelmesinin aynı zamanda olabileceğini de sözlerine ekledi.

Büyüme sağlanması için faizleri indirmek ne kadar yanlışsa, enflasyonun düşmesi için de faizlerin artmasının o kadar yanlış olduğunu söyleyen Cemil Ertem, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7’den fazla bir oran olabileceğini, 2017 yılının sonundaki performansın yüzde 5’in üzerinde olacağını düşündüğünü ve sanayi sektörü ile ilgili verilerin iyi olacağını tahmin ettiğini de belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.