Ana SayfaGündemDeutsche Bank CEO’sundan Çarpıcı Açıklamalar!

Deutsche Bank CEO’sundan Çarpıcı Açıklamalar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Almanya’nın ve dünyanın büyük bankalarından olan Deutsche Bank’ın CEO’su John Cryan, otomasyon ve yapay zekanın birçok çalışanın işini elinden alacağını söyledi.

Deutsche Bank’ın CEO’su John Cryan, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen “Geçiş Sürecinde Bankalar” konulu seminere katıldı. Cryan, teknolojinin gelişimi ile birlikte robotların bazı çalışanların yerini alabileceğini söyledi.

Robot Gibi Çalışan Personellerimiz Var

John Cryan, günümüzde yapay zekanın 3. Dünya Savaşı’na bile yol açabileceğinin konuşulduğu şu günlerde teknolojinin istihdamın üzerinde bir tehdit olduğunu, Deutsche Bank’ta çalışan yöneticilerin bile bu tehditten nasibini alabileceğini, çünkü 100 bin kişilik kadroya sahip olan bankanın 5 yıllık bir yapılanma planı üzerinde çalıştığını, bankada çalışan muhasebeciler başta olmak üzere bir abaküs gibi çalışan pek çok kişi olduğunu, bu kişilerin yapacak başka şeyler bulması gerektiğini, bankalarında mekanik işler yaparak bir robot gibi çalışan personellerinin olduğunu söyledi.

Deutsche Bank’ın CEO’su ayrıca teknolojik dönüşümlerin önlenemez olduğunu, Deutsche Bank olarak kendilerinin de bu değişime ayak uydurmaları gerektiğini ifade ederek, bu değişim zaten gerçekleşeceğini, bir an önce bu çalışanların farklı işlere yönlenmesi gerektiğini söyledi.

7.1 Milyon İş Tarih Olacak

Dünya Ekonomik Forumu’nda birleşilen görüşe göre önümüzdeki yıllarda piyasalarda 7.1 milyon iş yok olabilir. Risk grubundaki işlerin üçte ikinin idare ve ofis ile ilgili işler olduğu söyleniyor. Uzmanların görüşüne göre yapay zeka bazı iş kollarında insan gücüne ihtiyaç duymayı ortadan kaldırırken,  bazı işlerin tamamını ortadan kaldıracak.

Yapay zeka şirketlerinden bir olan TAINA Technology bankalarla uyumlu bir otomasyon sistemi oluşturdu. Şirketin bu pilot projesi denemeye başlandı ve bazı pozisyonlarda çalışanlara şirketlerde farklı pozisyonlar önerildi. Yakın tarihte idare ve üretim pozisyonlarında görev yapan pek çok beyaz yakalının işsiz kalacağı konuşuluyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.