Ana SayfaEkonomiAltın Üretimi ve Dağıtımı Türkiye Üzerinden Yapılacak

Altın Üretimi ve Dağıtımı Türkiye Üzerinden Yapılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük vergisi konusunda her türlü sektöre yüksek vergi uygulamasına giden Dubai, altın piyasasına da el attı ve yüzde 5’lik bir vergi getirdi. Bu verginin getirilmesinin ardından birçok Körfez ülkesi, mücevher dağıtımı ve üretimi konusunda gözlerini Türkiye’ye çevirdi. 2016 yılı Ağustos ayı ile 2017 Ağustos ayı arasında, mücevher ihracatında yüzde 40’lık bir artış görüldü. Bu artışın etkili olmasında ki en büyük pay sahibi ülkelerden biri de Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

“Bu Oranlar Yeterli Değil”

MİB Başkanı Ayhan Güner, yapmış olduğu açıklamada, son dönemlerde mücevher ihracatı konusunda Türkiye’ye olan talebin artış gösterdiğini ancak, bu oranların henüz yeterli seviyede olmadığını dile getirdi. Güner, hedeflerinin Türkiye’yi altın üretimi ve dağıtımı konusunda adeta bir üs haline getirmek olduğunu açıkladı. Öte yandan Güner, bu üssün tanıtılması adına çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

Altın Üretimi ve Dağıtımında Türkiye Büyük Bir Pay Sahibi Olacak

Türkiye’nin mücevher üretimi ve dağıtımı konusunda önemli bir ülke olması yolunda gerekli olan tüm çalışmaların yapıldığını belirten Ayhan Güner, bu konuda öncelikli olarak turizm şirketleri ile çalıştıklarını aktardı. Öte yandan elmas pazarının da yüzde 10’luk dilimine göz koyduklarını belirten Güner, elmas işlemlerinde engelli vatandaşlara yüzde 50 seviyelerinde iş olanağı sağlamak için gerekli olan çalışmaların başlatıldığını aktardı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.