Ana SayfaGündemBaşbakan Yardımcısı Açıkladı! Kamu İhalelerine Katılacaklara Devlet Desteği!

Başbakan Yardımcısı Açıkladı! Kamu İhalelerine Katılacaklara Devlet Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, reel sektörü rahatlatacak ve sektörün teminat ihtiyacını karşılayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Banka Teminat Mektubu Yerine Kefalet Sigortası

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine’nin reel sektörü rahatlatmak ve teminat ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni bir düzenleme yaptığını, bundan böyle şirketlerin bir kamu ihalesine katılıp teminat verirken, bu teminatın sadece bankaların teminat mektubu ile sınırlı kalmayacağını, dilediği takdirde devlet destekli kefalet sigortası da yaptırabileceğini söyledi.

Mehmet Şimşek, hayata geçirilen kefalet sigortası uygulamasının borçlunun, borcu ile ilgili yükümlülüklerini yerine getiremediği durumlara karşı teminat sağladığını, dünyanın pek çok ülkesinde banka teminat mektubu gibi kullanılan kefalet sigortalarının ülkemizde de kullanılmaya başlanacağının haberini verdi.

ABD’nin Teminat İhtiyacının Tamamı Kefalet Sigortasından

Avrupa’da teminat ihtiyaçlarının yüzde 25’inin, Amerika’da tamamının, Asya Pasifik’te yüzde 50’sinin, Güney Amerika’da da yüzde 95’inin sigorta şirketleri tarafından karşılandığını da söyleyen Mehmet Şimşek, Türkiye’de de artık bu sistemin uygulandığını, geçtiğimiz yıl yapılan bir düzenleme ile kefalet sigortasının da banka teminat mektubuna benzer bir işleyişe kavuştuğunu, özel sigorta şirketleri tarafından sunulan kefalet sigortasının dünya genelindeki gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de etkin bir şekilde tercih edilmesini sağlamak amacıyla sistemde bazı yeni düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Kamu İhalelerine Devlet Desteği

Kamu İhale Kanunu ve Kamu Alacaklarının Tahsil Usulü hakkındaki kanunda Hazine tarafından mevzuat değişikliği yapılarak bundan böyle kefalet sigortalarının kamu ihalelerinde kullanılmasının yolunun açıldığını haber veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu sayede bankaların kullandırdığı teminat mektuplarını da başka alanlarda yararlandırabileceklerini, teminat ihtiyacının sağlanmasında ürün çeşitliliğinin sağlanmış olduğunu da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.