Ana SayfaGündemBakan Açıkladı! İsteyen KDV’yi Yüzde 10 Ödeyecek!

Bakan Açıkladı! İsteyen KDV’yi Yüzde 10 Ödeyecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İngiltere’de kullanımda olan “düz oranlı flate rate” olarak adlandırılan KDV sisteminin yolda olduğunu açıkladı. Naci Ağbal, sayısı ortalama 1 milyon olan vergi mükelleflerinin belgelendirme külfetinden kurtarılarak yüzde 10 oranında KDV sisteminin getirileceğini söyledi.

Yeni KDV reformu ile ilgili açıklamalar yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, İngitere’de uygulamada olan KDV sistemini incelemeye aldıklarını, bir süredir sektörden gelen önerileri de kabul ettiklerini, KDV reformu konusunun birkaç haftaya kadar kısa adı EKK olan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na, daha sonra da Bakanlar Kurulu’na sunulacağını bildirdi.

Sahte Faturalandırma Önlenecek

Şu an kullanılan vergilendirme sisteminde işletmelerin yaptıkları satışların yüzde 18 oranında KDV hesaplanarak, belgeledikleri alımlarının bu rakamdan düşüldüğünü ve kalan kısmın vergi olarak Maliye Bakanlığı’na ödendiğini, bu durumun da işletmeleri alışlarını yüksek göstermek için sahte fatura kullanımı gibi yollara sevk ettiğini, bunun önüne geçilmesi amacıyla yeni KDV sisteminde sadece satıştan vergi alınacağını, işletmelerin hasılatlarının yüzde 10’unu KDV olarak ödeyeceklerini açıkladı. Bakan, böylelikle işletmelerin alışları ile ilgili belgeleri ibraz etme yükünden kurtulmuş olacaklarını da söyledi.

İsteyen İşletme Yüzde KDV Ödeyecek

Mükelleflerin belgelendirme yükünün azalması ile Maliye Bakanlığı’nın denetim ihtiyacının da azalacağını söyleyen Maliye Bakanı, şu anki sistemde KDV’den düşülen masrafların çok gösterilmesi amacıyla bazı işletmelerin sahte fatura düzenlemesi yaptığını, bu sistemle bu sorunun ortadan kaldırılmış olacağını, isteyen işletmelerin sadece satışlardan alınacak olan yüzde 10 KDV sistemine geçebileceğini, mevcut sistemde KDV ödemek isteyen işletmelerin de bu şekilde devam edeceğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.