Ana SayfaSigortaEğitim Sigortalarının Payı Gittikçe Artıyor!

Eğitim Sigortalarının Payı Gittikçe Artıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, hayat sigortası branşında kapsamlı vefat teminatı ile birlikte sunulan eğitim sigortalarının payının yetersiz olduğunu söyledi.

Hayat sigortaları dahilinde olan ve vefattan sonra kişinin yakınlarına sunulan eğitim sigortalarının payının genel olarak sektöre oranlandığında çok düşük olduğunu söyleyen Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, anne babalara bu sigorta türünün tanıtımının yapılmasının önemine değindi.

Gelecek hafta yeni eğitim – öğretim yılının başlayacak olmasından dolayı anne babalar bir telaş halindeler. Okul hazırlıkları için yapılan masraflarla birlikte, bir yandan da çocuklarının iyi bir eğitim alması için bütün maddi imkanlarını ortaya koyuyorlar. Sigorta sektörü de uzun eğitim sürelerinden ve sürekli artan okul masraflardan dolayı alternatif arayışlar içine giren ebeveynlere maddi alanlarda çeşitli hayat sigortası poliçeleri sunuyor.

Burak Ali Göçer Konuştu

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, bu konuda yaptığı açıklamada ailelerin genellikle hayatlarını çocuklarının iyi bir eğitim alması üzerine planladığını, eğitim sürecinin uzun süren ve masrafı çok olan bir süreç olduğunu, anaokulu, ilköğretim, lise üniversitede lisans ve yüksek lisans olarak düşünülüğünde 20 yıllık bir eğitim hayatının söz konusu olduğunu, bu sebeple ailelerin ciddi bütçelere gereksinim duyduğunu, okulun özel ya da devlet okulu olmasının da buna etki ettiğini söyledi.

Poliçelerin Yüzde 5’i Eğitim Sigortası                     

Burak Ali Göçer, hayat sigortalarının kapsamında olan eğitim sigortalarının bu noktada devreye girdiğini, bu sigorta türünün kişilerin talebi üzerine satıldığını, Türkiye’deki sigortacılık sektöründeki payının oldukça düşük olduğunu, ancak geçtiğimiz son birkaç yılda bu ürüne anne babalar tarafından talebin arttığının görüldüğünü, 2016 yılında eğitim sigortalarındaki satış adedinin 2015 yılına göre yüzde 83’lük artış gösterdiğini, Garanti Emeklilik tarafından bu yıl satılan poliçelerin yüzde 5’ini eğitim sigortalarının oluşturduğunu, ancak daha da yaygınlaşması için anne babaların bu konuda bilinçlendirilip, bilgilendirilmesi gerektiğini de söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.