Ana SayfaEkonomiSafkan Atlar Geliyor

Safkan Atlar Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Safkan, Arap ve İngiliz Atlarının Soy Kütüğü, İthalata, İhracatı ve Kayıtları konusunda Yönetmelikte Birtakım Değişiklikler Yapılmasına Yönelik Yönetmeliği, Resmi Gazete‘de duyuruldu ve yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik sonucunda 2017 yılından önce doğan ve yönetmeliğin belirtilen noktalarını kapsayan atlar hakkında düzenlemeler yapıldı. Önceden bu atların ithalatına izin verilmezken, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bu atların yurtiçine girişinin önünde herhangi bir engel kalmadı. Öte yandan yasadışı olarak ülkeye sokulmuş atların, bu yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından 3 ay sonra sahipleri tarafından tescillendirilmesi işleminde, idari para cezasının yatırılmasıyla birlikte herhangi bir sıkıntı olmayıp, at sahiplerine atların kimlikleri teslim edilecek.

İthalatı Gerçekleşmeyen Atlar İçin de Düzenleme Yapıldı

Yapılan yeni düzenleme sayesinde satın alınma tarihinden sonra gerçekleşen düzenleme nedeniyle ithalatı gerçekleşemeyen atlar için de ayrı bir düzenleme yapıldı. Türk vatandaşlarının satın almış oldukları atları, 2015 yılından önce yapılan yönetmelik nedeniyle uygun olmalarına rağmen yurtiçine sokamamaları ve düzenlemeden etkilenmeleri durumuna karşılık olarak, Türk vatandaşlarının resmi kurumlar tarafından atın satın alındığına dair ilgili makamlara belgeler sunması şartıyla yaş sınırı olmadan atların girişine izin verildi.

At Sahiplerinin Üç Ay Süreleri

Atların yurtdışından, yurtiçine herhangi bir sorun yaşamadan girişleri için at sahipleri bu maddenin yürürlüğe girmesinin ardından 3 ay süreleri bulunmakta. Bu süre zarfında gerekli işlemler yapıldıktan sonra artık ithal at girişlerine izin verilecek. Bu düzenleme sonucunda ülkeye farklı farklı cinslerde çeşitli atların girmesi bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.