Ana SayfaGündemMaliye Bakanı Açıkladı! O Sektöre KOSGEB Desteği Geliyor!

Maliye Bakanı Açıkladı! O Sektöre KOSGEB Desteği Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV ile ilgili hükümet tarafından yapılan çalışmalarda herhangi bir oran indiriminin söz konusu olmadığını, bu yılın sonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenlemenin de olmayacağını açıkladı.

Büyüme Yüzde 5’in Üzerine Çok Rahat Çıkacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal ekonomi gündemi ile ilgili soruları yanıtlamak üzere bir televizyon programına katıldı. Ağbal, bu yılın sonuna kadar bir vergi düzenlemesinin söz konusu olmadığını ve sürdürülen KDV ile ilgili çalışmalarda oran indiriminin yapılmayacağını, Türkiye’nin kaydettiği büyümenin giderek arttığını, öncü rakamların yılın üçüncü çeyreğindeki rakamların daha iyi olacağını işaret ettiğini, ülkemizin 2017 yılındaki büyüme oranının çok rahat bir şekilde yüzde 5’in üzerine çıkacağını açıkladı.

OVP Bu Ay Sonunda Açıklanacak

Naci Ağbal, Türkiye’nin büyümesini orta vadede sürdüreceği bir ivmeye girdiğini, 2017 yılına ait büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edileceğini, 2018 – 2020 yılları ile ilgili büyüme hedeflerinin eylül ayı içinde paylaşılacağını, OVP olarak bilinen Orta Vadeli Plan’ın da bu ayın sonunda açıklanacağını söyledi.

Vergi İndirimleri Devam Etmeyecek

Son dönemlerde makine teçhizatları ile ilgili yapılan yatırımlar ile ilgili de konuşan Naci Ağbal, Türkiye’nin bu alandaki yatırımları yukarı çekmesi gerektiğini, bu konuda KOSGEB desteği ve vergi desteği verilmesi ile ilgili destek verilmesi için çalıştıklarını, vergi indirimlerinin bu ayın sonunda neticeleneceğini, bu indirimlerin devam etmeyeceğini de bildirdi.

Faizler Düşecek

Naci Ağbal, reel sektörün faiz oranlarından şikayet etmekte haklı olduğunu, ekonomiyi yöneten kişiler olarak gerekli tedbirleri almanın kendi görevleri olduğunu, enflasyon oranlarının düşmesi ile birlikte banka faiz oranlarının da düşeceğini, Türkiye ekonomisinde bir kriz olasılığının olmadığını da söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.