Ana SayfaEkonomiİşsizlik Rakamları Açıklandı

İşsizlik Rakamları Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mayıs ayında açıklanan işsizlik verilerinde, işsizlik seviyesinin yüzde 10.2 olduğu görülmüştü. Dün Haziran ayı için işsizlik seviyesi açıklandı ve işsizlik seviyesinin Haziran ayında da yüzde 10.2 seviyesinde olduğu göze çarptı. Açıklanan bu işsizlik rakamları ise 15 yaş grubu dahil olmak üzere üstünü kapsıyor. Geçtiğimiz yıla göre artış olan rakamlarda, 2017 Haziran ayında 124 bin kişilik bir artış ortaya çıktı. Bu artışla birlikte işsizlik rakamları 3 milyon 251 bin kişiye kadar ulaştı. Uzmanlar yeni işsizlik rakamlarının çok yüksek seviyelerde olduğu kanısını dile getirdi.

Tarım İşsizlik Oranlarında da Değişim Yok

İşsizlik oranının herhangi bir değişim göstermeden yüzde 10,2 seviyesinde olmasının yanı sıra, yine aynı dönem içerisinde tarım dışı işsizlik oranı ise herhangi bir değişimle karşılaşmadı ve yüzde 12,2 seviyelerinde yer aldı. Öte yandan genç nüfusa yönelik yapılan işsizlik araştırmasında, 15-24 yaş arasında yer alan gurubun işsizlik oranında 1,2 puanlık bir artış meydana gelerek, bu oran yüzde 20,6 olarak karşımıza çıktı. 15-64 yaş grubu ise işsizlik oranında değişim göstermedi ve bu oran yüzde 10,4 olarak açıklandı.

Sektöre Göre Çalışmakta Olan Kişilerin Sayısı

Aynı dönemi kapsayan sonuçlara bakıldığı zaman tarım sektöründe çalışanların sayısında 180 binlik artış görülürken, tarım dışı sektörlerde çalışan kişilerin sayısı ise 872 bin civarında bir artış gösterdi. Haziran ayının 2017 dönemini kapsayan kayıt dışı çalışan kişilerin sayısında 0,7 puanlık bir artış meydana gelerek, bu oran yüzde 34,7 civarında açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.