Ana SayfaEkonomiBenzine Yüzde 80’lik Zam Geliyor… İşte Detaylar!

Benzine Yüzde 80’lik Zam Geliyor… İşte Detaylar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol fiyatlarının gittikçe düşmesi ve Körfez ülkelerinde benzinin ciddi anlamda ucuz olması gibi bir durumun artık tarihe karışacağı gözüküyor. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olarak bilinen Suudi Arabistan, petrole ve türevleri olan yakıtlara bağımlılığı azaltabilmek adına Kasım ayında benzine yüzde 80’lik zam yapmayı planlıyor. Söz konusu plan doğrultusunda benzin fiyatının 0.75 riyal gibi bir fiyattan 1.35 riyale çıkması bekleniyor. Hemen hemen yüzde 80’lik bir zam oranı yapılacakken, bu fiyatın 2018 yılı ile 2021 yılları arasında kademeli olarak yükselmesi bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Düşen Petrol Fiyatlarına Önlem Almak Zorunda Kaldı

Kamu kurumlarında özelleştirme ile dünyanın en büyük petrol şirketi olarak bilinen Aramco’nun halka arzının olması, petrol fiyatlarında düşüşe neden olurken, Birleşik Arap Emirlikleri ise bu düşüşe karşı önlem almak zorunda kaldı. Bu kapsamda ise Birleşik Arap Emirlikleri, ulaşım alanında vermiş olduğu teşvikleri büyük ölçüde azaltmıştı.

Yılbaşında ise Vergiler Bekleniyor

Ekonomiyi dönüştürme projesi ile tekrardan bir sıçrama gerçekleştirmek için çaba gösteren Suudi Arabistan, bu kapsamda Kızıldeniz sahil şeridini turizme açık bir hale getirmek istiyor. Öte yandan sadece Kızıldeniz projesi değil, birçok proje ile turizm konusunda Suudi Arabistan kendini dünyaya açmayı planlıyor. Körfez İşbirliği Konseyi’ne bağlı olan altı Arap ülkesi ise vergi politikasında değişikliğe giderek, 2018 yılından itibaren yüzde 5 KDV koyma konusunda kesin karar aldı.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.