Ana SayfaEkonomiAlmanya, Yatırımcılarına Güven Saçıyor

Almanya, Yatırımcılarına Güven Saçıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi olarak bilinen ZEW, yapmış olduğu ZEW Anketi Beklentileri Endeksi, Eylül ayında Almanya için 17.0’a yükseldi. Geçtiğimiz dönemlerde 12.0 seviyelerinde olan bu rakam, 17.0’a kadar yükselerek, önemli bir değer kazandı ve gelişme kaydetti. Öte yandan söz konusu endeks, Ağustos ayında 10.0 değerini alarak, şuan ki değere göre son derece düşük seviyelerdeydi. Hal böyle olunca yatırımcıların Almanya üzerindeki düşünceleri olumlu yönde seyretmeye başladı.

Euro’daki Artış Bunun En Büyük Göstergesi

Euro’nun yakın dönemde büyük bir güç kazanması ve büyümesi, haliyle bu durumu destekler nitelikte bir gelişme oldu. Euro’nun güçleniyor olması, yatırımcıların endişelerini ve tedirginliğini kırarak, son dört ay içerisinde söz konusu endeks, ilk defa bu kadar büyük bir şekilde artış gösterdi. Euro’nun yılın ilk aylarından bu yana dek dolar karşısında sürekli olarak güçleniyor olması, bu konuda bir diğer olumlu etken olarak yatırımcıların karşısına çıktı. Öte yandan Euro’da meydana gelen bu yükseliş, Almanya’nın gerek ihracat ve gerekse ekonomik anlamda çeşitli genişlemeler yaşamasına neden oldu.

Euro Üzerindeki Endişeler Kalktı

ZEW Başkanı Achim Wambach yapmış olduğu açıklamada, 2017 yılının ikinci çeyreği itibari ile Euro’nun sağlam bir büyüme  göstermesi, banka borçlarındaki artış ve artan yatırım faaliyetleri, yatırımcıların Almanya ve diğer AB ülkeleri üzerinde daha çok durmalarına neden olduğunu ifade etti. Euro üzerindeki tüm endişelerin kalktığını belirten Wambach, bununla birlikte Euro yatırımcılarının ciddi anlamda kazanç sağladığını da sözlerine ekledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.