Ana SayfaEkonomiDevrim Niteliğinde Karar! Bitcoin ile Satış Yapılacak

Devrim Niteliğinde Karar! Bitcoin ile Satış Yapılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde henüz Bitcoin ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapıldığı söylenemezken, Bitcoin gibi bir para biriminin ülkemiz piyasasına girmesinin de hayli zor olduğu görülüyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir gayrimenkul projesinde, Bitcoin ile satış yapılacağının açıklanması, özellikle ekonomistler ve Bitcoin takipçileri için büyük bir şok etkisi yarattı. Türkiye’de, Bitcoin ile ilk defa satış yapacak olan gayrimenkul firmasının sahibi Erdal Daldaban, ülkemizde Bitcoin yatırımcılarının olduğunu gördüklerini ve bu nedenle Bitcoin ile satış yapmanın herhangi bir sorun teşkil etmediğini ifade etti. Öte yandan bu durumun Türk Bitcoin yatırımcıları tarafından daha çok ilgi göreceğini düşünen Erdal Daldaban, bu konu nedeniyle gayrimenkul sektörüne farklı bir bakış açısı getirdiklerinin de altını çizdi.

Mevcut Kura Göre Fatura Kesim İşlemi Yapılacak

Sistemin işleyişi ve satışlar hakkında birtakım bilgiler veren Erdal Daldaban, Bitcoin ile ilgili mevzuatta bir belirsizliğin bulunduğunu ve bunun farkında olduklarını dile getirdi. Bu nedenle Bitcoin ile gayrimenkul satışı yapılırken, ya bir Bitcoin transferi yapılacağını ya da farklı bir şekilde çeşitli yöntemler ile ödeme alınabileceğini belirten Daldaban, bununla birlikte satın alınan dönemdeki kura göre Bitcoin’in değer alacağını ve TL bazında değerlendirileceğini belirtti.

Mevcut Sistem Bitcoin ile Fatura Kesilmesine İzin Vermiyor

Açıklamalarının devamında, mevcut sistemin Bitcoin ile satış konusunda herhangi bir bölümünün olmadığını ve bu nedenle faturaları TL bazında keseceklerini belirten Erdal Daldaban, bu sayede satış işlemlerinin değerinde gerçekleşeceğini belirtti.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.