Ana SayfaEkonomiE-Ticarete Sıkı Takip!

E-Ticarete Sıkı Takip!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul, Anara, Muğla ve Antalya gibi birçok ilde hızlı bir şekilde gelişen günlük kiralık ev uygulamalarının son derece büyük bir artış gösterdiğini ve bu nedenle söz konusu durum için kayıtdışı kazancın iyiden iyiye arttığını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konu için 200 kişilik bir ekip kurduklarını ve bu ekiple birlikte her türlü faaliyeti anlık olarak takip edeceklerini dile getirdi. Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Ağbal, günlük konaklama sektörünün büyük bir ilerleme göstediğini belirtiken, bu büyüme karşısında kayıtdışılığında yine aynı oranda büyüdüğünü de sözlerin ekledi. Bu konuda birçok büyük şirketin dert yandığını belirten Ağbal, bu tür işletmelerin haksız rekabete neden olduğunu ifade etti.

“Araç Kiralama Konusunda da Kayıtdışılık Var”

Çeşitli alanlarda büyük oranda kayıtdışılığın olduğunu belirten Ağbal, bu durum karşısında çeşitli yöntemler ile sorunun çözümü için çabaladıklarını dile getirirken, bununla birlikte konaklama sektörünün yanı sıra araç kiralama sektöründe de büyük bir kayıtdışılığın oluştuğunu ve bu kayıtdışılığın hızla büyüdüğünü ifade etti. Hem konaklama hem de araç kiralama gibi önemli sektörlerde, yapılan ödemelerin bankalar üzerinden olması gerektiğini belirten Ağbal, bu konuda yeni düzenelemelerin olabileceğinin sinyalini verdi.

İki Ay İçerisinde Kayıtdışı Kiralama Yapan Bin Kişi Tespit Edildi

Yapılan denetimler sonucunda 4 bin 275 kişinin denetlemeye tabii tutulduğunu ifade eden Ağbal, bu konuda vergi muhafiyeti yapan bin kişinin olduğunu belirtti. Bu kişilerin tespitleri sonucunda toplamda 3 milyon liralık vergi borcu kesildiğini söyleyen Ağbal, günlük ev kiralama, araç kiralama ve daha birçok sektörde, kayıdışılık konusunda çalışmaların devam ettiğini aktardı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.