Ana SayfaEkonomiSMS Çetesi Milyonluk Vurgun Yaptı!

SMS Çetesi Milyonluk Vurgun Yaptı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TOKİ’nin İstanbul Kayapınar’da yapacağı dev projeye istinaden faaliyetlerini sürdüren dolandırıcılar, bir internet sitesi ve bir de SMS sistemi üzerinden, binlerce kişinin dolandırılmasına neden oldular. Dolandırıcıların tuzağı, kurbanlarına “TOKİ kura çekiminde yüzde 100 kazandırıyoruz” mesajını göndererek, kişiler ile irtibata geçmekti. Öte yandan bir de inşaat firmasının bilgilerini kullanan dolandırıcılar, bu vaatle binlerce kişinin dolandırılmasına neden oldular.

Sahte Kontrat ile Anlaşma

Kurbanlarına kendilerini daha güvenilir göstermeleri adına sahte kontrat düzenleyen çete üyeleri, ilk etapta kurbanlarından bin TL civarında para istediler. Sonrasında ise kurbanlarını tekrardan arayan çete üyeleri, bu sefer de 5 bin TL yatırmamaları durumunda, kuralarının iptal edileceği yönünde bir uyarıda bulundular. Bu şekilde binlerce kişiyi dolandıran çete üyeleri, kısa süre içerisinde Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nin takibine girdiler. Çeteye yönelik operasyon düzenleyen ekipler, Elif Y., Turhan D. ve Oğuz T., adında 3 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan operasyon sonucunda çete üyelerinin yapmış olduğu vurgun miktarının 1 milyon TL’yi aştığı belirtildi.

Binlerce Kişi Parasını Kurtarma Peşinde

Olayın mağdurları ise paralarını kurtarabilmek ve çete üyelerinin ceza alabilmesi adına dava açmaya başladı. Dolandırıcılar nedeniyle mağdur olan kişilerin, dolandırıcıların alacakları cezadan çok kendi paralarını kurtarma peşinde oldukları görüldü. İlerleyen günlerde mahkemenin vereceği karar doğrultusunda her türlü detayın netleşmesi beklenirken, olayın mağdurlarının ise paralarını ne zaman alacakları şuan tamamen belirsizliği koruyor. Vatandaşlar, davadan önce paralarını kurtararak, zararlarını ve söz konusu para nedeniyle edindikleri borçlarını kapatmak istiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.