Ana SayfaEkonomiAsgari Ücretlilere Müjde!

Asgari Ücretlilere Müjde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sürekli olarak gündemde olan asgari ücret ve asgari ücret vergi dilimleri adına açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, asgari ücretin vergi diliminden kayıpları olduğunu belirtirken, bu kayıpların devlet tarafından karşılanacağını ve kimsenin asgari ücretin altı ücret almayacağını söyledi. Asgari ücretin yükselmesi gibi bir konunun henüz gündemde olmadığını belirten Binali Yıldırım, bununla birlikte böyle bir konunun açılması halinde değerlendirmeye alınabileceğini belirtti. Vergiler nedeniyle asgari ücrete çalışıp, asgari ücretin altında maaş alan kişilerinde mağduriyetinin giderileceğini belirten Yıldırım, hükümet olarak genel anlamda mali konulara ilişkin sürekli olarak çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi. Sadece asgari ücret konusuna değil, birçok konuya dair açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, belediyelerin emlak vergisi konusunda izinsiz uygulamalarını da ele aldı.

Belediyelere Emlak Vergisi Kısıtlaması

Belediyelerin emlak vergisi nedeniyle birçok kişinin yakındığını ve bu konunun farkında olduklarını belirten Binali Yıldırım, bu konuda belediyelerin uçuk fiyat artırımlarının önüne geçeceklerini ve belediyelerin artık emlak vergisi konusunda bir sınıra tabii tutulacağını belirtti. Belediyelerin emlak vergisi konusunda anlamsız fiyat artışı yapmalarını komik bulduğunu ifade eden Yıldırım, bu konuda ciddi bir düzenleme yapacaklarının altını çizdi.

Ekonomiye İlişkin Değerlendirmeler

2018 yılı itibari ile enflasyonun ve işsizliğin düşeceğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, bununla birlikte gereksiz olan harcamaların tümünü kısacalarını ifade etti. Daha çok üretmeye yönelik bir politika izlemeye çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, bu konuda yine çeşitli düzenlemelerin yolda olduğunu belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.