Ana SayfaGündemSGK’dan Uyarı! Ödeme Süresi Uzatıldı!

SGK’dan Uyarı! Ödeme Süresi Uzatıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

SGK açıklama yaptı. Yapılandırma borç taksitlerinin ödenme süresinde uzatmaya gidildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK, peşin ödeme tercihlerinde bulunarak prim borçlarını yapılandıran işverenlere müjdeyi verdi. Kurum daha önceleri son ödeme tarihi 5 Eylül olarak açıkladığı tarihi 2 Ekim’e kadar uzattığını duyurdu.

SGK tarafından gelen açıklamada 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandırma işlemlerinde peşin ödeme süresinin uzatılmasından bahsedildi. SGK’ya olan prim borçlarını 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandıran ancak son tarih olan 5 Eylül’e kadar ödemeyen işveren ve sigortalılar, 6183 sayılı kanunun 51’inci maddesine göre geç ödeme zammı ile ödeyebilecek. Geç ödeme zammının dahil edilip prim borçlarını ödeyen işveren ve sigortalılar 2 Ekim 2017 tarihine kadar borçlarını ödemeleri halinde yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edebilecekler.

2 Ekim Son Gün!

5 Eylül 2017 tarihine kadar yapılandırılmış prim borçlarını ödemeyen işveren veya sigortalılar için süre uzatıldı. 6183 sayılı kanunun 51’inci maddesine göre yapılandırılmış borçlarını ödemeyen işveren ya da sigortalılar, yapılandırılmanın devam etmesini istiyorlarsa 2 Ekim 2017 tarihine kadar belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte ödeyebilecek.

Daha önce 5 Eylül son ödeme tarihiydi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu kendisine 6183 ile verilen haltan faydalandı ve bu süreyi uzatmaya karar verdi. Bu sürenin uzatıldı fakat ne yazık ki bu uzatılan süre içinde sadece prim borçları ödenmeyecek. Prim borcunun üzerine bir de geç ödeme zammı eklenecek. Yapılandırma işleminden faydalanmayı sürdürmek isteyen işveren ve sigortalılar gecikme dolayısıyla bu zammı ödemek zorunda kalacak. Ödenmemesi durumunda ise sigortalılar veya işverenler ne yazık ki yapılandırmadan yararlanamayacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.