Ana SayfaGündemBu Fırsat Kaçmaz!

Bu Fırsat Kaçmaz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Bu yıl içinde uygulamaya konulan ve son tarihi 30 Eylül olan vergi indirimleri yarından itibaren olmayacak. Beyaz eşya, konut ve mobilya sektörlerindeki vergi indirimlerinin son günü bugün!

Sektörlerde uygulanan vergi indirimi piyasaları oldukça canlandırmıştı. Sektördeki vergi indirimlerinin bugün bitmesiyle mobilya sektöründeki KDV oranı %8’den tekrar %18’e çıkacak. Beyaz eşyadaki oranı 0’a indirilen ÖTV indirimi ise %6,7’ye geri yükselecek. 150 metrekare üzerindeki konut teslimlerinde ise %8’e düşen KDV oranı tekrar %18’e yükselecek.

Son Gün Bugün!

Bakanlar Kurulu kararı ile mobilya, konut ve beyaz eşya sektöründe canlanma yaratmaya yönelik tedbirler kapsamında Şubat ayında başlatılan vergi indirimleri oldukça işe yaramıştı. Bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV 30 Nisan’a kadar %0’a çekilmiş, mobilyadaki KDV oranı ise %18’den %8’e düşürülmüştü.

Sektörde olumlu sonuçlar yaratması sebebiyle bu tedbirler devam ettirilmiş ve süre 30 Eylül’e kadar uzatılmıştı.

Diğer taraftan Naci Ağbal yaptığı açıklamada sektörlerde yapılan vergi indirimlerinin diğer sektörleri de etkilediğini, söz konusu vergi indirimlerinin devam etmemesi yönünde hükümetin kesin kararı olduğunu söylemişti. 30 Eylül itibari ile sonlanacak olan vergi indirimlerinin uzatılması söz konusu değil. Ayrıca bir daha böyle bir indirimin yapılacağına dair herhangi bir belirti de yok.

Hem beyaz eşya hem de mobilya sektöründe uygulanan bu indirim ile piyasa canlanmış, ekonomiye olumlu yönde katkısı olmuştu. Bu sebeple de belirtilen tarihler sonradan değiştirilmiş ve KDV’lerdeki indirim süreleri 30 Eylül’e kadar uzatılmıştı. Bugün ise bu fırsatın son günü.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.