Ana SayfaGündemDev Proje Hayal Kırıklığı!

Dev Proje Hayal Kırıklığı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Karayolları Genel Müdürlüğü, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in BİMER’e başvurusu üzerine Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yollarının son 13 aylık dönemdeki aylık verilerini açıkladı.

11 Temmuz 2016 tarihinde Osmangazi Köprüsü ücretli geçişe açılmıştı. Temmuz 2017 sonuna kadar 7 milyon 662 bin 105 otomobilin eşdeğeri bu köprüyü kullandı. Köprü ve bağlantı yollarının 2016 geliri 194 milyon 776 bin 117 lira olmuştu. İstanbul Milletvekili Adıgüzel, yap-işlet-devret projesinde 12 aylık bilançonun garanti edilen 14 milyon 600 bin otomobil eş değeri geçişin yarısını bile bulamadığını belirtti. 8 milyonluk araçlık maliyetin de Hazine tarafından karşılandığını söyledi.

Beklenin Yarısı Kadar Bile Kullanılmadı!

Osmangazi Köprüsünden geçiş için otomobil, kamyonet ve minibüsler için 65,65 kuruş ödüyor. İkinci sınıf minibüs, kamyonet ve otobüsler için 205,05 kuruş ödeniyor. Üçüncü sınıf otomobiller için 124,70 kuruş, dördüncü sınıf kamyonlar için 165,40 kuruş, beşinci sınıf kamyonlar için 208,75 kuruş ve motosiklet için de 45,95 kuruş ücret alınıyor.

Sözleşme gereğince köprü ve otoyoldaki tüm gişelerden elde edilen gelirlerin toplamı, garanti edilen araç sayısına karşılık daha düşük olursa fark hazineden karşılanacaktı. Sözleşmede bulunan bu ibare nedeniyle geçmeyen her araç için hükümet köprüyü yapan firmaya ücret ödüyor.

Gelen bilgilere göre Osmangazi Köprüsü’nden otomobil eş değeri araç garantisinin günlük 40 bin, yıllık ise 14 milyon 600 bin olması gerekiyordu. Ancak 12 ayda köprü üzerinden geçen araç sayısı 6 milyon 159 bin 685’te kaldı. Yani geçmeyen 8 milyondan fazla aracın parası vergilerle vatandaştan alınıyor. Yani vatandaş hem talep etmediği hem de kullanmadığı hizmetin bedelini cebinden ödüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.