Ana SayfaGündemDevlet Bankaları Öncülüğünde Faizler Düşürülecek!

Devlet Bankaları Öncülüğünde Faizler Düşürülecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında masaya yatırılan banka faizlerinin devlet bankalarının liderliğinde aşağı çekilmesinin planlandığı konuşuldu.

Finans Sektörü Elini Taşın Altına Koysun

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlık yaptığı kısa adı EKK olan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında banka faizlerinin aşağı çekilmesi konusu masaya yatırıldı. Alınan bilgilere göre bankaların mevduat faizlerinin aşağı yönlü çekilmesinin gerekliliğinin konuşulduğu toplantıda bankaların yatırımcıların rahatlatılması için esnek davranması gerektiğine dikkat çekildi. Faizlerin yüzde 18 civarında olduğundan ve düşürülmesi gerektiğinden, banka faizlerinin düşürülmesine de devlet bankalarının liderlik etmesi gerektiği ve tüm finans sektörünün elini taşın altına koyması gerektiğinden bahsedildi.

Toplantı 4 Saat Sürdü

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Para Politikası Kurulu toplantısı 26 Ekim 2017 tarihinde düzenlenecek. Faiz kararının verileceği bu toplantı merakla bekleniyor. Para Politikası Kurulu’nun geçtiğimiz eylül ayında yapılan toplantısında politika faizinin yüzde 8 oranında, faiz koridorunun üst bandının yüzde 9.25 ve alt bandının da yüzde 7.25 oranında, borç verme faizlerinin oranının yüzde 12.25’te sabit tutulmasına karar verilmişti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun dün yapılan toplantısı 4 saat sürdü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen EKK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirdiği bakanlıkların 180 günlük programlarının da masaya yatırıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündeme Getirmişti

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı’nın gündeme taşıdığı bu konudaki çalışmayı sonlandırarak Erdoğan’a sunum yapacak. Taşeron işçiler konusu başta olmak üzere vatandaşlar için önem arz eden beklentiler ile ilgili yapılacak olan reformların hayata geçirilmesi ön görüldü.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Toplantıya bakanların yanı sıra Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben, SPK Başkanı Vahdettin Erbaş, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, BIST Başkanı Himmet Karadağ da katıldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.