Ana SayfaGündemEmekliliğini Riske Atmak İstemeyenler Dikkat! O Tarih Geliyor!

Emekliliğini Riske Atmak İstemeyenler Dikkat! O Tarih Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri yaklaşan ödeme tarihleri hakkında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Emekliliğini riske atmak istemeyenlerin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada SGK prim ödemeleri için erteleme yapanların ödeme tarihleri yaklaştı. 2017 yılının Ocak ayına ait olan sigorta primlerinde erteleme yapanların ödemelerini 2017 yılının Kasım ayının sonuna kadar, Şubat ayına ait olan sigorta primlerinde erteleme yapanların ise Aralık ayının sonuna kadar (26 Aralık 2017’ye kadar) prim ödemelerini SGK şubelerine gerçekleştirmelerini gerekiyor.

Yüzde 5 Sigorta Prim İndirimine Veda Etmemek İçin…

Asgari ücret desteğinden faydalanmakta olan işverenler için yüzde 5 oranında olan sigorta prim indirimi ve aynı zamanda hükümet tarafından belirli aralıklar ile gerçekleştirilen sigorta prim teşviklerinden olan faydaların devam edebilmeleri için herhangi bir sigorta prim borçlarının bulunmaması gerektiği belirtilirken, sigorta primlerinin gününde ödenmesinin sahip olduğu önemin altı çizildi.

Ödeme Tarihlerine Dikkat!

Yapılan uyarılara rağmen, 2017 yılının başında hükümet tarafından sunulan erteleme fırsatından faydalananların, Ocak ayı için gerçekleştirdikleri ertelemeler için ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar yapmaması ve Şubat ayı için gerçekleştirdikleri ertelemelerin de 26 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaması halinde önümüzdeki süreçlerde hem gecikme zammı, hem gecikme cezası ile karşılaşılması mümkün gözüküyor.

Aynı zamanda işverenlerin fayda sağladıkları asgari ücret desteği ve sunulabilecek yeni prim teşviklerinden faydalanması da ödemelerin aksatılması halinde mümkün gözükmüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.