Ana SayfaGündemSözleşmeli ve Kadrolu Öğretmenler İçin Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Dönemi Başlıyor!

Sözleşmeli ve Kadrolu Öğretmenler İçin Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Dönemi Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hem sözleşmeli, hem de kadrolu olmak için aday öğretmenlerin girdiği ‘Adaylık Kaldırma Sınavı’ (AKS) için başvuru işlemleri 1 Kasım’da başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Adaylık Kaldırma Sınavı için başvurular 1 Kasım 2017 tarihli Çarşamba günü itibariyle başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan sınav klavuzuna göre, sözleşmeli ve kadrolu olan aday öğretmenlerin 24 Aralık tarihinde düzenlenecek ve Türkiye’nin her şehrinde test usulü olarak, tek oturumda yapılacak sınav için başvurularını 1 Kasım itibariyle yapabilecekler.

Sınava Girmek İçin Hangi Şartlar Gerekiyor?

Sınava girmek isteyen aday öğretmenlerin, sınav tarihi itibariyle 1 yıllık çalışma sürecini tamamlamış olmaları, performans değerlendirmesi sonucu başarılı geçmiş olmaları ve 1 Kasım ile 17 Kasım 2017 tarihleri arasında sınav giriş ücretlerini yatırmış olmaları gerekiyor.

18 Aralık 2017 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak olan sınav giriş belgeleri ile birlikte sınava girmeleri bekleniyor.

Sınav Ücreti Ne Kadar?

Sınava girmek isteyen adayların, 100 Türk Lirası tutarındaki sınav ücretini 1 – 17 Kasım tarihleri arasında kendilerine en yakın Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası ATM’lerinden yatırmaları gerekiyor.

Ücret yatırma aşamasında kendi T.C. vatandaşlık numaralarını girmeleri beklenen adayların, aynı zamanda geçerli bir cep telefonu girmeleri gerekirken, havale ücreti ya da benzeri bir gider ödemesinin gerçekleştirilmeyeceği de yayınlanan ilandan edinilen bilgiler arasında.

Sınav Başvurusu Yapılacak Mı?

Ücret yatırma işlemi sonrasında herhangi bir başvurunun yapılmasının gerekmediği Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS)’de 17 Aralık son ödeme tarihi sonrasında, 18 Aralık itibariyle www.meb.gov.tr adresinde yayınlanacak olan sınav giriş belgelerini temin ederek, belirtilen yer ve saatte sınava katılım sağlayabilecekler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.