Ana SayfaSigortaTrafik Sigortasında Tavan Fiyat Uygulamasının Kaybı 3 Milyar Lira!

Trafik Sigortasında Tavan Fiyat Uygulamasının Kaybı 3 Milyar Lira!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

 Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının sektöre finansal etkisinin 3 milyar Türk Lirası kayıp olarak yansıyacağını söyledi.

Sektörün Kaybı 3 Milyar Lira Olacak

Trafik sigortalarında hayata geçirilen taban fiyat uygulaması ile ilgili konuşan Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, taban fiyat uygulamasının ortalama sigorta primini yüzde 30 oranında aşağı çektiğini, uygulamanın sigortacılık sektörünü direk etkilediğini, bu düzenleme ile sigortacılık sektörünün 3 milyar Türk Lirası kayıp yaşayacağını söyledi.

Potansiyel Yüksek Sigortacılık Oranı Düşük

Aylin Somersan Coqui, yaptığı açıklamada Türkiye’de sigortacılık sektörüne verilen önemin ve ürün sahibi olma bilincinin henüz yeterli seviyede olmadığını, uluslararası sigortacılık sektöründen alınan verilere göre Türkiye’de kişi başına düşen sigorta priminin 153 dolar olduğunu, dünya genelinde ise bu rakamın kişi başı 662 dolara denk geldiğini, ülkemizde sigorta primi üretiminin GSYH oranının yüzde 1.6’sına tekabül ettiğini, Avrupa’da ise bu oranın GSYH’nin yüzde 6.7 olarak ortaya çıktığını, Türkiye’de sigortalanabilir potansiyelin yüksek olduğunu, ancak sigortacılık oranının düşük olduğunu, ancak Türkiye’nin ekonomik gelişimdeki istikrarı sürdükçe sigortacılık sektörünün de büyüme kaydedeceğine inandıklarını da söyledi.

Sigorta Primlerini Yüzde 30 Aşağı Çekiyor

Allianz Türkiye Üst Düzey Yöneticisi Coqui, 2017 yılında sigortacılık sektöründe yaşanan en büyük gelişmelerden birinin 12 Nisan 2017 tarihinde başlatılan trafik sigortalarında tavan fiyat uygulaması olduğunu, bu uygulamanın ortalama sigorta primlerini yüzde 30 oranında aşağı çektiğini, bu uygulamanın bütün sigortacılık sektörünü doğrudan etkilediğini, trafik sigortasında taban fiyat uygulamasının sektörün üzerindeki toplam kaybın 3 milyar lira olduğunu da sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.