Ana SayfaGündemGaranti Bankası Kredilerin Geri Ödemelerinde Sorun Yaşamıyor!

Garanti Bankası Kredilerin Geri Ödemelerinde Sorun Yaşamıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, 2017 yılının KOBİ yılı olduğunu, 2018 yılında da aynı durumun söz konusu olacağını söyledi.

KOBİ’ler Krediyi İşletme Sermayesi Olarak Kullanıyor

Cemal Onaran, şirketlerde gerçekleşen iyileşmenin bireysel bankacılığa da yansıdığını, bunun da sorunlu bireysel kredilerde azalma olmasını sağladığını, Türkiye’deki istihdamın yüzde 74’lük kısmının KOBİ’lerden geldiğini, şu ana kadar KOBİ’lere kullandırılan kredilerde geri ödemelerin başladığını, ödenmeme durumunun sıfıra yakın olduğunu, Türkiye’de yatırım için KOBİ kredisi kullanıldığı yönünde bir algı olduğunu, ancak şu anda kullanılan kredileri şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve işletmelerine sermaye yapmak için harcadığını söyledi.

İşletme Dünyasının Hareketlenmesi Gerekli

Onaran, KGF olarak bilinen Kredi Garanti Fonu’ndan sağlanan kredilerin de işletmelere sermaye olması amacıyla kullanıldığını, KOBİ’lerin ödemesi gereken maaşlara, hammadde alımına ve diğer harcamalara gittiğini, işletme dünyasının hareketlenmesinin yatırımların da hızlanmasına neden olacağını, 2018 ve 2019 yıllarında bu kanalların tekrar hareketlenmesini beklediklerini, sinyallerin şu anda güzel olduğunu da bildirdi.

50 Milyar Lira Hazine’nin Elinde

Türkiye’de bir dönem enerji sektörü başta olmak üzere büyük adımlar atıldığını, ancak 2017 yılında yatırımla ilgili çok büyük bir projenin henüz olmadığını, 2018 ve 2019 yıllarında bu tarz büyük projelerin olmasını beklediklerini, KGF’de tanınan limitin 250 milyar Türk Lirası olduğunu, bunun 200 milyar liralık kısmının kullandırıldığını, geriye kalan 50 milyar liralık kısmın Hazine Müsteşarlığı’nın elinde olduğunu, bu kısmı da yatırım, istihdam ve ihracat artışı sağlayacak projelerde kullanmayı planladığını, bu kısım kefalet kredisinin kullandırılması ile birlikte yatırımlarda da önemli ölçüde hareketlenme olmasını beklediklerini de belirtti.

Geri Ödemelerde Sorun  Sıfıra Yakın

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Garanti Bankası tarafından kullandırılan KGF kredilerinin geri ödemelerinin başladığını, şu ana kadar ödemelerdeki sorunun sıfıra yakın olduğunu, ancak buradaki önemli noktanın Garanti Bankası’nın KGF kredileri kullandırırken kendi bakış açısında kredi kullandırdığını, bu kredileri teminat sorunu yaşayan KOBİ’lere sağladıklarını da söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.