Ana SayfaEkonomiEkim Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı, dolar yükselişe geçti. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya tarafından yapılan açıklamada ekim ayına dair enflasyon verilerinin sürpriz rakamlar ortaya çıkarabileceği belirtilmişti. TÜİK tarafından yapılan açıklamada bunu doğruladı. Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ekim ayında yüzde 2,08 artış gösterdi. Yıllık enflasyon oranı ise yüzde 11,90 şeklinde gerçekleşti. Yıllık enflasyonda ulaşılan bu rakam 2008 yılından bu yana görülen en yüksek enflasyon seviyesi olarak tarihe geçti.

Enflasyon Rakamları Doların Yükselmesine Neden Oldu

Analistler tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre ekim ayı için beklenen enflasyon oranı yüzde 1,70 olarak belirlenmişti. Piyasa beklentilerinin üzerinde gelen enflasyon oranları nedeni ile güne 3,80 seviyesinden başlayan dolar kuru 3,83’e kadar yükseldi. Dolardaki bu yükselişin enflasyon oranlarının yanı sıra yabancı yatırımcının tedirginliğinden de kaynaklandığı ekonomistler tarafından dile getirildi.

Yıl Sonu Beklentisi 9,8 Olarak Revize Edilmişti

Orta Vadeli Programa göre yıl sonunda enflasyonun 9,5 olması hedefleniyor. Merkez Bankası ise geçtiğimiz günlerde enflasyon beklentisinde revize gerçekleştirerek yıl sonunda 9,8 şeklinde düzenlemişti. Yılın ilk 10 ayı tamamlandığındaki enflasyon verisinin 11,9 olarak gerçekleşmiş olması Merkez Bankasının bu revizesinin yetersiz kaldığını gösteriyor. Son iki ayda yapılacak düzenlemelerin enflasyon oranı üzerindeki etkisinin Merkez Bankasının hedefine yaklaştırması ekonomi uzmanları tarafından uzak bir ihtimal şeklinde değerlendiriliyor.

Giyim ve Ayakkabıda Zam Enflasyonu Yükseltti

Yapılan incelemede özellikle giyim ve ayakkabı alanındaki artışların enflasyon üzerindeki etkisi dikkat çekti. Bu grupta yer alan ürünler yüzde 11,51 zamlandı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.