Ana SayfaEkonomiS&P Türkiye’nin Notunu Değiştirmedi

S&P Türkiye’nin Notunu Değiştirmedi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu “BB”, yerli para cinsinden notunu “BB+” şeklinde tutarken not görünümünün ise negatif olduğunu açıkladı.

Ülke ekonomisinin yaşanan darbe girişimine rağmen güçlü manevralar ile ayakta tutulabildiğini dile getiren raporda mevcut enflasyon baskılarının yatıştırılabilmesi halinde not görünümünün negatiften durağana revize edilebileceğinin işareti verildi. Açıklama aynı zamanda enflasyon ve döviz baskısının vatandaş ve ülke ekonomisi üzerinde önemli sorunlar oluşturabileceğini de belirtiyor.

Finansal İstikrarı Sağlayabilmek İçin Enflasyon Düşürülmeli

Dün Türkiye İstatistik Kurumundan gelen enflasyon oranlarının iki haneli rakamlara ulaşması ülkemizde önemli bir sorun olarak değerlendirilmişti. Merkez Bankasının revize ederek 9,8’e yükselttiği yıl sonu enflasyon beklentisine ulaşmanın imkansızlaştığı birçok ekonomi uzmanı tarafından dile getirilirken üzerine bir de S&P tarafından enflasyon konusunda önemli uyarılar yapılması doların bir anda yükselmesine neden oldu. S&P raporunda ülkenin ekonomik ve finansal istikrarın sağlanabilmesi için enflasyon ve döviz baskısının azaltılması gerektiği belirtiliyordu.

Çok Fazla Dövize Bağımlılık Var

Standard & Poor’s raporunda dile getirilen konulardan bir diğeri ise ülkede döviz kullanımının yaygın olmasının Türk Lirasının ülke ekonomisine sağlayabileceği faydaları sınırlandırmasıydı. Özellikle özel sektörün Amerikan doları ve avro kullanımının yoğun olması döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların daha fazla hissedilmesine neden olduğu vurgulandı.

Artan Yatırımlar Kamu İnşaat Alanında

Ülke gelişimi ve ekonomik anlamda ilerlemenin kaydedilebilmesi için gerekli olan yatırımların Türkiye’de gerçekleşmesine rağmen yatırımların büyük bir çoğunluğunun kamu inşaat alanına yönelmesinin doğru olmadığı da raporda ifade edilenler arasında yer aldı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.