Ana SayfaGündemFED'de Yaprak Dökümü!

FED’de Yaprak Dökümü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

ABD’nin başkanlık seçimleri sonrasında Beyaz Saray’a Donald Trump’ın çıkmasının gündemi sahip olduğu etkiyi yavaş yavaş kaybederken, alevlenen FED Başkanlığı tartışmaları ABD’nin yeni bir gündem oluşturmasına ortam yarattı.

Amerikan Merkez Bankası (FED)’in başkanlığı için ABD Başkanı Donald Trump tarafından kimin gösterileceği konusu uzun zamandır büyük bir merak konusu oldu. Trump, bu hafta içerisinde FED Başkanı için adayının Powell olduğunu açıklaması sonrasında bir yaprak dökümü de New York FED’den geldi.

Dudley Emekliye Ayrılıyor!

2007-2009 döneminde yaşanan küresel ekonomik kriz döneminde ABD’nin mali krizi hızlı bir şekilde atlatması aşamasında önemli bir rol oynayan New York Fed Başkanı William Dudley’in yakın zaman içerisinde emekliliğini açıklaması bekleniyor. Dudley’e yakınlığı ile bilinen bazı kaynaklar, yaşanan ekonomik kriz döneminde elde edilen başarının önemli bir kısmının Dudley’e ait olduğunu ifade ederken, Dudley tarafından hayata geçirilen ekonomik önlemlerin, daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde etki yarattığı ifade ediliyor.

Ekonomik kriz sonrasında New York Fed Başkanlığı’na gelen Dudley, 2009 yılından bu yana geçen süreçte görevini başarı ile devam ettirirken, Dudley’e yakın olan kaynaklar en erken bu hafta içerisinde Dudley’in emeklilik açıklaması yapmasını bekliyor. 2018 yılının bahar ya da yaz döneminde emekli olması beklenen Dudley için bu sürede kadar yerine geçebilecek bir ismin seçilmesi ve atanması için bekleyeceği ifade ediliyor.

Bazı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ise New York Fed Başkanı William Dudley’in yerine yeni bir ismin gelmesini belirleyecek olan komitenin uzun bir süredir oluşturulmuş bir şekilde hazır olduğu ifade ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.