Ana SayfaKariyerŞirket Kültürü Nedir? Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir?

Şirket Kültürü Nedir? Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Şirket Kültürü Nedir?

İş görüşmesi ya da mülakatı öncesinde, iş başvurusu yaptığınız şirketin şirket kültürünü tanımak; görüşmenizi sizin yönlendirmeniz adına elinize önemli bir koz verecektir. Bir şirketi ne kadar iyi tanırsanız, size sorulacak soruları ve sizden istenecek hizmetleri o kadar net bir şekilde tahmin edebilirsiniz.

Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir?

Şirket Kültürü Nedir? Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir? - Bankacıyım
Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir?

İlk etapta şirket/kurum kültürünün ne olduğu hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak gerekir. Şirket kültürü, bir şirkette çalışan kişilerin sahip oldukları tüm davranışları yönlendirme adına oluşturulmuş; kalıpların, tutumların, davranış şekillerinin, inançların oluşturduğu bir bütünü simgelemektedir. Bu bağlamda bir şirketin kültürünü tanımak, o şirketin düzenlediği mülakatı başarılı sonuçlandırmak ile hemen hemen aynı kapıya çıkmaktadır.

Yapılan iş başvurusu sonrasında mülakata davet edilen kişiler, birçok açıdan kendilerini hazırlamaya çalışırlar. Kendilerini beğendirmek ve açık olan pozisyonu kapmak adına geçirilen bu süreçteki hazırlıklar, aslında şirket kültürünü tanımak ile en aza indirgenebilmektedir.

Bir şirketin kültürünü tanımak, o şirket ile gerçekleştirilecek mülakatın en iyi şekilde hayata geçmesine ortam yaratır. Şirket kültürü, şirketin aradığı personel için önemli ipuçları verir. Peki mülakat öncesinde bir şirketin kültürünü anlamak için ne yapmak gerekir?

  • Sosyal Medya Hesaplarına Göz Atın

Şirket Kültürü Nedir? Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir? - Bankacıyım
Sosyal Medya Hesaplarına Göz Atın

Bir kurumun şirket kültürünü anlamak istiyorsanız sosyal medya hesaplarını ziyaret etmeniz size önemli derecede bir bilgi sunacaktır. Sosyal medya paylaşımlarında kullanılan renklerin sahip olduğu enerjiden, metinlerde kullanılan jargona kadar her detay, size kurumun kültürünü net bir şekilde yansıtmaktadır. Örneğin mavi tonlarda bir tanıtım materyali kullanan şirketin eğer jargonu da bir rekabet hissi vermiyorsa, sakin ve sabit ivmeli bir yükseliş hedeflediğini anlayarak, davranışlarınızı buna göre şekillendirebilirsiniz.

  • Gizli Müşteri Olun ya da Müşterileri İle Tanışın

Şirket Kültürü Nedir? Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir? - Bankacıyım
Gizli Müşteri Olun ya da Müşterileri İle Tanışın

Bir kurumun kültürünü anlamanın en kestirme yolu müşterisi olmaktır. Personelin size yaklaşım şekli, sizinle iletişim kurma çabası, size yardımcı olma yüzdesi, kurumun müşterisine verdiği değerden, hizmet ya da ürünlerine sahip çıkışına kadar birçok konuda bilgi sahibi olmanıza olanak sağlayacaktır.

  • Şikayetlerini İnceleyin

Şirket Kültürü Nedir? Mülakata Hazırlanırken Şirket Kültürü Neden Önemlidir? - Bankacıyım
Şikayetlerini İnceleyin

Şikayetleri iletmek üzerine hazırlanmış internet sitelerinde kurum için yapılan şikayetlere göz atın. Bu şikayetlerin bir kısmı her ne kadar memnuniyetsizliği amaçlamış müşterilerden geliyor olsa da, birçok müşteri tarafından yapılan şikayet ve yapılan şikayetlerin çözülme yüzdesi, kurumun genel başarısı hakkında birçok bilgi edinmenize olanak sağlayacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.