Ana SayfaGündemTürkiye Bu Defa Treni Kaçırmayacak!

Türkiye Bu Defa Treni Kaçırmayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son haftaların gündem konusu haline gelen yerli otomobil hakkında önemli açıklamlarda bulundu.

Bakan Özlü, Türkiye’nin Otomobili Projesi için hazırlanmakta olan yol haritası projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2017 yılında otomotiv sektörü ihracatının 28 milyar Dolar’a ulaşmasının beklendiğini ifade eden Bakan Özlü, oluşan katma değerin hem yerli, hem de yabancı yatırımcılar vasıtası ile Türkiye’de kurulan şirketler tarafından oluşturulduğunu, bu yüzden de bir ayrım yapılmadığını aktardı.

Ortak girişim grubuna üye olan şirketlerin hem kendi değerleri ile, hem de teknik ve mali analizler ile detaylı bir çalışma için kolları sıvadığını ifade eden Bakan Özlü, şirketleşme döneminde bu verilerin kullanılacağını, projenin sağlam temeller üzerine oturması için çalışmalar yapılacağını, hangi şirketin ne kadarlık bir pay sahibi olması gerektiğine mali ve teknik analizlerin incelenerek karar verileceğini ifade etti.

Yakıt Türüne Ortak Girişim Grubu Karar Verecek

Türkiye’nin Otomobili Projesi’ne üye olan şirketlerin üretilecek otomobilin hangi yakıt türü ile üretileceğine karar vereceklerini ifade eden Özlü, sektörün hedefinin elektrikli motor yönünde olduğunu, Türkiye’nin de gelişen bu trendin gerisinde kalmak istemediğini lakin tercihin ortak girişim grubuna bırakıldığını ifade etti.

Üretilecek otomobilin hem yakıt türü, hem segmenti, hem de satış fiyatı ile rekabet edebilecek düzeyde olunmasına önem verileceğini ifade eden Bakan Özlü, satılamayacak aracın üretilmeyeceğini, Türkiye’nin Otomobili Projesi kapsamında üretilecek otomobilin aynı segmette yer alan diğer otomobillere oranla hem daha kaliteli, hem de daha ucuz olacağı konusunda iddialı olduğunu ve bu sefer trenin kaçırılmayacağını belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.