Ana SayfaGündemAvrupa Merkez Bankası’na Avrupa Birliği’nden Sert Uyarı!

Avrupa Merkez Bankası’na Avrupa Birliği’nden Sert Uyarı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Merkez Bankası’nı bankaların kullandırdığı kötü kredilerin temizlenmesi ile ilgili yapılan zorlama hakkında uyardı.

Bankaları Zorlama Uyarısı

Avrupa Parlamentosu tarafından ECB olarak bilinen Avrupa Merkez Bankası’na uyarı yapıldı. AP’nin yaptığı gündemdeki uyarının konusu ise Avrupa Merkez Bankası’nın, bankalara kullandırdıkları kredilerin kötü olanlarını portföylerinden temizlemeleri ile ilgili yaptığı zorlama oldu.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesi tarafından yapılan açıklama ile ECB’ye uyarı yapıldı. Açıklamada Avrupa Merkez Bankası’nın bankacılık sektörü genelinde bulunan bankaları kredi portföylerinde bulunan kötü kredileri temizlemeleri hakkında zorlayan düzenlemeden vazgeçmesi gerektiği bildirildi.

Daha Önce de Gündeme Gelmişti

Bu konu daha önce de gündeme gelmiş ve Avrupa’daki bankalar tarafından kullandırılan ve şu an portföylerinde bulunan kötü kredilerin 1 trilyon dolara yakın olduğuna dikkat çekilerek Euro Bölgesi dahilinde bu krediler ile ne gibi bir mücadele yolu izlenmesi ile ilgili bankalar arasında fikir ayrılıkları yaşanmıştı. Avrupa Merkez Bankası tarafından banka müşterinin daha önceden kullandığı ve 3 ay süresince ödemesini yapmadığı kötü kredilerde oluşan kayıpların karşılanması için bir zaman çizelgesi hazırlanmış ve bu protestolara sebep olmuştu.

Bu Düzenleme Kanunlar Kapsamında Yapılabilir

ECB’den gelen bu talep Avrupa Birliği kural koyucularını sinirlendirdi. Çünkü bir yandan AB de kötü kredilere çözüm üretilmesi hakkında kendi taslakları üzerinde çalışıyorlardı.

Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinden olan Daniele Nouy, geçtiğimiz hafta İsviçre’nin Brüksel kentine giderek aradaki bu anlaşmazlığı çözmeye çalışmış, tasarının ertelenmesi ya da üzerinde düzeltme yapılmasını vaat etmişti. Fakat Avrupa Birliği Parlamentosu adına bir açıklama yapan Robert Gualtieri, ECB’nin yaptığı bu planı tamamen ortadan kaldırması gerektiğini, bankaların hepsini içine alan bu şekilde bir düzenlemenin kabul edilemez olduğunu, bu gibi bir düzenlemenin ancak kanunlar kapsamında yapılabileceğini söyledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.